Marcel Vela va trimite Corpul de Control al MAI la ISU Dolj, acolo unde s-au descoperit 101 cazuri de conflict de interese

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 16:37
Marcel Vela va trimite Corpul de Control al MAI la ISU Dolj, acolo unde s-au descoperit 101 cazuri de conflict de interese
Marcel Vela a anunțat că va trimite Corpul de Control al MAI la ISU Dolj *foto: facebook ISU Dolj

Situația de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, unde peste o sută de angajați ar fi rude între ei, a ajuns și în atenția Ministrului de Interne, Marcel Vela.

Vela a anunțat că vrea să trimită la Corpul de Control al ISU Dolj pentru a aduce lămuriri cu privire la situația care a ieșit la iveală în Dolj.

Ministrul de Interne a anunțat că va trimite Corpul de Control la ISU Dolj

Ministrul de Interne s-a arătat șocat de situația de la ISU Dolj și a anunțat că va lua măsuri: „Nu ştiu de această situaţie. Luni voi trimite Corpul de Control şi la ISU Dolj. Este singura cale în care pot afla oficial ce se întâmplă.

În urma raportului prezentat de Corpul de Control, evident putem sesiza tot ce ţine de o anchetă administrativă sau tot ceea ce propune Corpul de Control cu privire la aplicarea unei sancţiuni”, a declarat Marcel Vela, pentru postul de televiziune Antena 3.

O anchetă a celor de la Libertatea a dezvăluit în luna decembrie că în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” al Judeţului Dolj ar fi angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele.

101 cadre militare sunt rude între ele la ISU Dolj

În luna decembrie surse din cadrul ISU „Oltenia” Dolj arătau că organigrama devenise un veritabil arbore genealogic. Generalul Dan-Paul Iamandi, șeful IGSU, a dispus un control și a arătat că nu mai puțin de 101 cazuri de conflict de interese între persoane care sunt rude.

Astfel, situația arată în felul următor: 18 sunt ofiţeri, din care 9 pe funcții de conducere, iar 83 sunt subofiţeri, între aceștia 4 fiind pe funcții de conducere – şef GIS – Gardă Intervenție Stingere, arată sursa citată.

Cel mai flagrant caz este cel al fiului inspectorului șef al ISU Dolj, colonelul Constantin Florea, care este plutonier în cadrul Detașamentului 1 Pompieri Craiova. Colonelul Florea mai are pe statul de plată și alți patru fini.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×