Marcel Ciolacu pregătește revenirea PSD la guvernare? Planul împotriva PNL începe cu denunțarea alegerii primarilor în două tururi: „E un abuz”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 15:54
Marcel Ciolacu pregătește revenirea PSD la guvernare? Planul împotriva PNL începe cu denunțarea alegerii primarilor în două tururi: „E un abuz”
Marcel Ciolacu le arată pisica liberalilor: pregătește revenirea PSD la guvernare. Sursa foto: hepta.ro

Marcel Ciolacu a ieșit în forță astăzi cu noi critici la adresa PNL și a guvernului condus de Ludovic Orban. Liderul partidului dat jos de la putere printr-o moțiune de cenzură în toamna anului trecut spune că Orban nu poate modifica legea electorală cu 2-3 luni înainte de alegeri.

Marcel Ciolacu lasă să se înțeleagă că PSD ar pregăti revenirea la guvernare: „Nu subestimați capacitatea de a forma o nouă majoritate”

Acesta a declarat că a trimis o scrisoare către Comisia Europeană vizavi de abuzul pe care îl pregătesc liberalii. Ciolacu a mai lăsat să se înțeleagă faptul că nu e exclus ca social-democrații să revină la putere.

„Am decis sa trimitem o scrisoare din partea PSD la presedintele Comisiei Europene, la grupul socal-democratilor, la presedintele Parlamentului European si la toti europarlamentarii”, a declarat astăzi Marius Ciolacu.

Ciolacu spune că modificarea legii electorale înainte de alegeri este un abuz

„Acest abuz de a schimba legile electorale in pofida unei decizii a CCR si a opiniei Comisiei de la Venetia, nu au dreptul sa modifici legile electorale cu 2-3 luni inainte de momentul electoral, nu s-a intamplat niciodata in istoria Romaniei asa ceva. PSD e de acord cu alegeri in doua tururi pentru 2024”, a mai spus Ciolacu.

„Nu cred că în acest moment PSD are creionat un program politic. Asta nu înseamnă că excludem să facem acest lucru PSD și viitoarea alianță nu poate creiona un program. Noi suntem minoritari în Parlament, de asta nu înțeleg de ce există această evitare a Parlamentului”, a continuat să explice președintele interimar al partidului.

„Nu poți să nu depui o moțiune de cenzură indiferent de costuri, pe un lucru atât de ilegal. Nu subestimați capacitatea mea și a colegilor de a forma o nouă majoritate”, a continuat social-democratul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×