Mara Bănică, de urgenţă la spital cu fiul ei. Jurnalista a dezvăluit prin ce necazuri a trecut

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
20/02/2020, 22:59
Mara Bănică, de urgenţă la spital cu fiul ei. Jurnalista a dezvăluit prin ce necazuri a trecut
Mara Bănică dezamăgită de sistemul de stat de sănătate din România. Sursa foto: Instagram.com

Mara Bănică a trecut prin momente neplăcute când fiul ei a început să se simte rău și a făcut febră. Celebra jurnalistă nu a stat mult pe gânduri și a plecat de urgență la spital, însă a rămas dezamăgită de „tratamentul” pe care l-a primit.

Jurnalista Mara Bănică, de urgență la spital cu fiul ei

Renumita jurnalistă Mara Bănică credea că fiul ei are gripă și a mers la un spital de stat din Capitală pentru a-l testa. Băiatul avea febră, acesta fiind motivul principal pentru care bruneta s-a alarmat și a hotărât să meargă la spital unde a fost profund dezamăgită de situația în care a fost pusă.

Vedeta a povestit pe una dintre paginile sale de socializare că portarul de la spitalul „Matei Balș” a sfătuit-o să vină pe la 3 dimineața pentru că atunci este mai liber, altfel stă foarte mult la coadă. Mara Bănică mărturisește că acest lucru nu este normal și ar opta oricând pentru un spital privat.

„Testul de gripă e negativ. Dar aventura obținerii lui a fost cumplită. La Matei Balș, portarul care ne-a lăsat înăuntru cu mașina ne-a sfătuit să venim pe la 3 dimineața când nu e aglomerat. Adică… după ce că ai copilul cu febră, îl mai și trezești în crucea nopții pentru un consult și un test rapid”, a scris celebra jurnalistă pe pagina de Facebook.

Mara Bănică, dezamăgită de sistemul de stat de sănătate

„Altfel, oricum te prinde 3.00, dacă ajungi la camera de gardă undeva la ora 21.00! Și ce variantă îți rămâne? Un spital privat, normal. Dacă-ți permiți”, a mai adăugat Mara Bănică pe contul de socializare.

Pe de altă parte jurnalista susține că foarte multe persoane nu-și permit să scoată din buzunar 400 de lei pentru o simplă testare de gripă la un spital privat. Mara Bănică consideră că nu este normal ce se întâmplă în sistemul de stat în momentul de față și că nu s-a schimbat nimic în ultimii 30 de ani.

De asemenea, jurnalista și-ar dori să aleagă singură unde să plătească asigurarea obligatorie și să nu mai fie forțată să cotizeze la stat acolo unde a avut parte de o experiență dezamăgitoare.

„Sunt sute de familii care nu au de unde să plătească 400 de lei pentru normalitatea unei camere de urgență. De 30 de ani sperăm într un sistem medical decent. Și suntem departe de a-l avea. Extrem de departe. Vreau să pot alege unde să mi plătesc asigurarea obligatorie.

Vreau să nu mai fiu forțată să dau banii pe un sistem bolnav care pute a hoit de la poartă prin mână întinsă a paznicului sau buzunarul laț al infirmierei”, a conchis Mara Bănică pe pagina de socializare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×