VIDEO. Mii de persoane, la o manifestaţie la Barcelona. Preşedintele Puigdemont, în stradă

George Heisu   
în Hotnews
22/10/2017, 00:05
VIDEO. Mii de persoane, la o manifestaţie la Barcelona. Preşedintele Puigdemont, în stradă

Mii de persoane participă la o manifestaţie la Barcelona pentru eliberarea a doi lideri separatişti catalani, de la Adunarea Naţională Catalană (ANC) şi Òmnium Cultural, Jordi Sànchez, respectiv Jordi Cuixart. Însuşi preşedintele separatist Carles Puigdemont a coborât în stradă, participând la demonstraţie.

Primarul Barcelonei, Ada Colau, precum şi alţi membri ai Consiliului Municipal s-au alăturat, de asemenea, manifestanţilor, împreună cu aceştia scandând lozinci precum „Independenţă” sau „TV3 va fi mereu al nostru”, referindu-se la principalul canal public de televiziune din Catalonia. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Peste 30 de autocare au adus oameni la manifestaţia de la Barcelona

Cotidianul El Pais anunţă că manifestanţii au venit din toată Catalonia, aproximativ 30 de autocare ajungând sâmbătă la Barcelona, acţiunea fiind organizată înainte ca premierul spaniol Mariano Rajoy să anunţe, sâmbătă, că Guvernul de la Madrid îşi va impune controlul direct asupra Cataloniei, prin aplicarea articolului 155 din Constituţie.

Rajoy a spus că aplicarea articolului 155 are patru obiective: garantarea legalităţii, revenirea la normalitate, revenirea economică şi desfăşurarea de alegeri în situaţie de normalitate. Premierul spaniol vrea desfăşurarea cât mai rapidă de alegeri, în următoarele şase luni, iar măsurile cerute de Rajoy vor fi votate pe 27 octombrie în Senat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×