Mama Laurei Stoica, mărturii cutremurătoare la 10 ani de la moartea fiicei

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
08/03/2016, 00:00
Mama Laurei Stoica, mărturii cutremurătoare la 10 ani de la moartea fiicei GALERIE FOTO

Melodiile Laurei Stoica au fost şlagăre apreciate ale anilor 1990 -2006. Acum însă încasările din difuzările pieselor sunt jenant de mici. Mama regretatei artiste a povestit cum se decurcă şi ce face cu aceste sume pe care le primeşte sporadic.

Miercuri (9 martie) se împlinesc 10 ani de când Laura Stoica a pierit într-un teribil accident de maşină, pe când se întorcea cu iubitul său de la un concert susţinut la Urziceni. Sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, Elena, mama artistei, a făcut pomană. O parte din prinoase au fost cumpărate cu puţinii bani pe care aceasta îi primeşte sporadic din drepturile de difuzare a pieselor fiicei sale.

„Sâmbătă am fost cu familia şi câţiva prieteni la mormânt. A fost o vreme splendidă, iar soarele putrnic de sâmbătă, l-am luat ca pe un semn. Cu o zi înainte a plouat şi a fost numai bine pentru că pământul a fost bun să plantăm florilde din ghivece. I-am pus multe flori. Primole, brânduşe, lalele, crini şi zambilele care erau deja crescute pe mormânt- florile ei preferate, de fapt. Am chemat un preot, a făcut slujbă, apoi ne-am strâns cu toţii la un restaurant şi am petrecut aşa cum ar fi făcut şi ea, pe stilul ei, muzica ei. Am simţit-o pe Laura printre noi, era acolo”, a declarat mama Laurei Stoica pentru Click!.

Femeia a povestit că, la început, fiul ei s-a interesat cu privire la modul în care se calculează drepturile de autor, dar acum nu au mai făcut nimic în această privinţă, pentru că se luptă degeaba pentru bani. Deşi sumele sunt foarte mici, doamna Stoica nu a cerut explicaţii, considerând că s-ar lupta cu morile de vânt, în plus, nici fiica sa nu a fost apreciată la adevărata sa valoare pe când trăia.

„Despre drepturile de autor nu ştiu să vă spun prea multe, nu ştiu cum se calculează, dar pot să vă spun că vin din ce în ce mai puţin. Noi nu avem cum să urmărim, nu ştiu cu cine ar trebui să vorbim. La început, s-a dus băiatul meu şi s-a interesat, a discutat, însă după ce nu a mai avut cu cine să vorbească, am renunţat pentru că nu ne putem lupta cu morile de vânt. La început primeam lunar, acum din ce în ce mai rar. Am primit recent suma de 180 de lei, iar penultima oară, s-a întâmplat de Sărbătorile de Iarnă, o sumă asemănătoare. E dureros să mă lupt pentru ceva pentru care a luptat şi fiica mea şi nu a primit când avea nevoie, aşa că ce rost mai are?! Cu banii am cumpărat câte ceva pentru parastas. Viaţa merge mai departe”, s-a confesat mama regretatei Laura Stoica.

Sursă: www.click.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×