MĂDĂLINA GHENEA se gîndeşte să renunţe la CETĂŢENIA ROM NĂ

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/03/2015, 15:45
MĂDĂLINA GHENEA se gîndeşte să renunţe la CETĂŢENIA ROM NĂ

După ce mai multe persoane i-au reproşat pe pagina de Facebook că are grijă de un copil din Haiti, şi nu de unul din ţara ei, România, Mădălina Ghenea a reacţionat dur şi a postat un mesaj furibund la adresa tuturor celor care îi reproşează alegerile pe care le face.

Ghenea spune că s-a săturat să fie criticată de oameni, care nu au atins nivelul ei profesional.

„M-am născut în România şi sunt româncă. Îmi iubesc părinţii, familia, locurile natale, locurile în care am copilărit şi, în general, ţara în care m-am născut. Cum am spus-o de multe ori, am plecat însă de copil din ţara în care dacă aş fi rămas nu aş fi putut face mare lucru. Şi asta datorită majorităţii oamenilor din această ţară. Am obosit să rabd, să tac şi să trec peste răutăţile şi frustrările românilor. Care, majoritatea, nu prea au făcut mare lucru, nu s-a prea auzit de ei prin lume. Sigur, cu puţine excepţii, oameni pe care îi respect total. Iar dintre cei care au făcut unele lucruri importante şi de care a auzit multă lume, iată că îi vedem azi arestaţi pe la televizor şi înţelegem cum au făcut acele lucruri. Din această perspectivă, nu mai permit nimănui să mă critice sau să mă comenteze.

Am obosit să dau explicaţii cu cine sunt şi de ce sunt, cu cine nu sunt şi de ce nu mai sunt, de ce nu sunt când nu sunt şi de ce sunt când sunt. Am obosit să ignor fiecare frustrat sau frustrată care îmi comentează viaţa privată sau publică venind cu propriile idei aberante de om frustrat şi, de fapt, incapabil.Am obosit să constat că atunci când faci, cu adevărat, ceva important pentru tine, pentru comunitate sau pentru întreaga ta ţară vine primul românul nostru şi îşi dă cu părerea în mod critic asupra activităţii tale. Când el nu reprezintă nimic şi nici nu a făcut prea multe în viaţa lui. Sau după ce ajut oamenii, se întreabă vreo gospodină de ce nu i-am ajutat pe acei oameni în alt mod sau de ce i-am ajutat pe aceia şi nu pe alţii. Iar când merg într-o ţară străină, cam de 100 de ori mai săracă decât România, stând o săptămână în condiţii groaznice şi văzând, cu adevărat, ce înseamnă sărăcia la limita supravieţuirii şi făcând nişte lucruri umane acolo, salvând cu adevărat nişte oameni de la moarte, să constat că se trezeşte câte o fătucă româncuţă, stabilită recent în capitală, că îşi dă cu părerea pe reţelele de socializare în legătură cu activitatea mea în altă ţară decât ţara în care ea se ocupă probabil cu mulsul oilor. Sau şi mai rău, cu nimic.

Aş vrea să reamintesc tuturor că formarea mea ca persoană nu s-a realizat în România. Deşi îmi iubesc ţara, din păcate nu am motive pentru care aş datora prea multe ţării mele sau românilor. Pentru că unii dintre ei mă tratează rău. Pentru că mă jignesc şi încearcă să arunce cu noroi. Pentru că văd zilnic răutate, frustrare, bârfă şi infamii. Şi pentru că, prin comparaţie, în alte ţări am fost tratată cu respect, cu căldură, cu bunătate şi extrem de civilizat. Sper ca pe viitor să nu ajung ca datorită unor asemenea oameni amintiţi mai sus să iau decizia de a renunţa definitiv la calitatea de cetăţean român. Încă sper”, a notat Mădălina Ghenea, pe Facebook.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×