Ludovic Orban, scrisoare către președinții celor două Camere! Ciolacu și Meleșcanu trebuie să urgenteze programul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 16:39
Ludovic Orban, scrisoare către președinții celor două Camere! Ciolacu și Meleșcanu trebuie să urgenteze programul GALERIE FOTO
Ludovic Orban vrea ca procedura de învestire a Guvernului să se desfășoare cât mai repede. Sursa foto - facebook

Ludovic Orban a precizat că va trimite o scrisoare către președinții celor două Camere, Marcelo Ciolacu și Teodor Meleșcanu. Premierul desemnat vrea să propună un calendar cât mai rapid de învestire a guvernului. „Eu voi transmite o scrisoare ca prim-ministru desemnat către preşedinţii celor două Camere, în care voi propune un calendar de învestitură. Calendarul de învestitură normal că este, din punctul meu de vedere, fiind o nevoie urgentă pentru învestirea guvernului, un calendar cât mai rapid.

Ludovic Orban, scrisoare către președinții celor două Camere!

Luni să fie Birourile permanente reunite, luni după-amiază şi în cursul zilei de marţi să fie audierea miniştrilor sau marţi să fie audierea miniştrilor, iar miercuri să se convoace plenul pentru realizarea votului de învestitură”, a declarat Orban. Președintele liberalilor spune că nu are emoții în privința cvorumului. „Dacă vom avea suficienţi parlamentari care să voteze învestirea guvernului, vom avea şi cvorum.

Pe de altă parte, mă îndoiesc că nişte formaţiuni politice care vor să mai facă politică în România, să mai obţină voturi de la români ar putea să comită un gest atât de penibil încât să împiedice învestirea guvernului prin boicotarea procedurală sau prin absenţa de la votul de învestitură. Ar fi un comportament imatur, un comportament iresponsabil, un comportament în contradicţie flagrantă cu interesele fundamentale pe care le are România astăzi”, a adăugat premierul desemnat.

Ludovic Orban, scrisoare către președinții celor două Camere! Ludovic Orban
Ludovic Orban crede că va avea cvorum și guvernul lui va fi instalat în funcție. Sursa foto – facebook

Ciolacu și Meleșcanu trebuie să urgenteze programul

Pentru Ludovic Orban lucrurile sunt cât se poate de clare – șeful liberalilor susține că e încrezător și că va continua discuțiile cu mai mulți parlamentari. „Să nu anticipăm, eu mă menţin încrezător. Continuăm discuţiile. Am încredere că, aşa cum au existat 238 de parlamentari care au înţeles necesitatea de a pune punct guvernării PSD, se vor găsi un număr suficient de parlamentari, minim 233, care să înţeleagă că este vital pentru România să aibă un guvern legitim”, a mai spus Orban.

„La ora actuală am angajat negocieri, aşa cum am spus, sunt peste 25 de parlamentari cu care am purtat discuţii până acum şi care cred că ar putea fi convinşi să vină şi să participe la votul de învestitură să voteze învestirea guvernului”, a mai punctat Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×