LOVITURĂ pentru RCS-RDS! Ce S-A DECIS

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/02/2015, 14:59
LOVITURĂ pentru RCS-RDS! Ce S-A DECIS

Consiliul Naţional al Audiovizualului a mediat un conflict mai vechi între West TV şi operatorul de cablu RCS&RDS.

Televiziunea din Vestul ţării a solicitat forului audiovizulului prin vocea directorilor săi Andrei Ando (director general West TV) şi Vasile Blindar (director general adjunct West TV) să se respecte principiul must-carry şi în privinţa televiziunii digitale, nu doar pe analog.

ULTIMA ORĂ! Veste bună, Senatul a decis! Cînd ieşi la pensie! 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de astăzi, să someze RCS&RDS să intre în legalitate, în termen de 30 de zile.

România are termen să treacă la televiziunea digitală începând cu 17 iunie 2015.

FOTO ŞOC! Andreea Bălan, fără sutien! SE VEDE TOT!

„Noi interpretăm altfel legea decât o interpretam până acum, cred că este conform interesului public”, a explicat Lorand Turos, membru CNA.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, discuţiile avute de membrii CNA cu reprezentanţii West TV la CNA:

Dezvăluiri! Portretul omului negru care A DISTRUS-O pe Elena Udrea! 

Andrei Ando, director general West TV:

„Ne exprimăm dorinţa de a intra în normalitate. West TV difuzează emisiuni culturale şi ne dorim să fim transmişi în grila digitală, astfel încât publicul nostru să aibă acces la programele noastre. În zona de Vest, grila digitală câştigă tot mai mult teren. E un foarte mare disconfort pentru telespectatori să treacă (din telecomandă -n.r.) de la digital pe analogic. Transmitem şi pe Eutelsat (satelit – n.r.).”

Vasile Blindar, director adjunct:

„Noi nu avem o problemă cu RCS&RDS, din pacate nici alţi operatori nu respectă principiul must-carry, nici Romtelecomul (Telekom – n.r.), nici alţi operatori independenţi mai mici. Acest principiu must-carry, îndrăznesc să spun, a fost, pentru noi (West TV – n.r), o concorenţă neloială. (…)”

VIDEO / Imaginile pe care Andreea MARIN le vrea DISPĂRUTE! S-a văzut TOT! 

Planuri de viitor

„Până la finalul acestui an, ne dorim să ne transformăm din televiziune regională în televiziune euro-regionala (Serbia, Ungaria). Ne propunem să mergem chiar mai departe pe regiunea Ucraina”, a completat Vasile Blindar.

Andrei Ando, director general West TV:

„Aş vrea să ridicăm problema unor investiţii şi a dorinţei telespectatorilor de a avea acces la programele noastre. Recent am semnat un contract cu fiul regizorului Geo Saizescu (Cătălin Saizescu).

Ando a mai spus că televiziunea pe care o conduce „s-a săturat să le explice telespectatorilor” cum să facă să aibă acces la programele West TV.

El a mai spus că a primit foarte multe reclamaţii în care li se spunea că au acces la programele Digi 24 Timişoara, dar nu la West TV.

„Vă invit să ne uităm împreuna la Digi 24, televiziune care difuzează doar o oră de program local şi, în rest, doar publicitate. Nu am o problemă nici cu Digi, nici cu Telekom (ex-Romtelecom – n.r.).”

Vasile Blindar, director adjunct:

„Mi s-a explicat că cei de la CNA nu înţeleg, că se difzează pe nu ştiu unde prin ţară. Doamnă noi va punem la dispozitie acel semnal digital, avem toată tehnologia pusă la dispozitie. La fel s-a întâmplat şi la Digi, ni s-a cerut să facem o investiţie de 10.000 de euro, le-am achiziţionat şi tot nu ne difuzează în sistem digital”, a precizat Blindar.

Monica Gubernat, membru CNA: Cu cine aveţi probleme?

Vasile Blindar: Probleme avem cu RCS, Telekom, mai puţin cu UPC.

„Putem să punem la dispoziţie oricui aceste informaţii. Investiţiile sunt de peste 10 milioane de de euro. Pe oricare dintre dumneavoastră vă invităm să vedeţi cum arată sediul nostru, o clădire de patru etaje. Am observat că sunt probleme cu sediile. Colegii dvs. pot să confirme (de la inspecţie – n.r.)”, a precizat Blindar.

Ce a spus reprezentantul RCS

Lucian Popa, RCS&RDS: Pe analogic respectăm analogicul. Pe digital TV Arad se vede. Dânşii mi-au spus ca e o confuzie, în 2012 când am solicitat acest echipament, situaţia era diferită. Pentru a putea intra în digital va trebuie un aparat, pe care, spre exemplu, TV Arad îl are.

Reprezentanţii West TV: „Putem să comandăm echipamentul mâine şi din 15 martie să emitem.”

West TV: Ce se intamplă cu televiziunea digitală?

Lorand Turos, membru CNA: „Până acum ne-am implicat să introducem în digital, cu acelaşi cablu ei aduc semnal analogic şi digital. Noi n-am modificat nici legea, nici decizia, noi acum interpretăm altfel decât până acum. Nu ştiu dacă interpretăm bine.”

Răsvan Popescu, membru CNA:

„Atâta timp cât legea nu distinge, te referi la interesul telespectatorului. La telespectator se referă, dacă ei îndeplinesc condiţiile. Cred că suntem în interesul publicului, trebuie să-i împlingem pe cablişti că în oferta digitală să se aplice must-carry”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a votat, în şedinţa de astăzi, o somaţie de intrare în legalitate pe articolul.

La şedinţa CNA de astăzi au participat: Florin Gabrea, Valentin Jucan Lorand Turos, Monica Gubernat. Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Daniel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Câlin Cristea. Doar şapte dintre aceştia au votat „pentru”.

Tragedie! Simona Halep, în doliu. S-a SINUCIS la 29 de ani!

DRAMĂ în sportul francez. Trei medaliaţi OLIMPICI au murit într-un accident de elicopter!

VIDEO! Cu ea a făcut Moroşanu SEX în ziua finalei “Sînt celebru, scoate-mă de aici”. Exploziv: “Am cunoscut-o pe MIRC”

ÎNCEPE RĂZBOIUL! ROM NIA, ALERTĂ MAXIMĂ! PUTIN ATACĂ MOLDOVA! 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×