Lovitură dată de Primăria Capitalei teraselor din Centrul Istoric. Ce interzice municipalitatea

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
27/05/2016, 10:43
Lovitură dată de Primăria Capitalei teraselor din Centrul Istoric. Ce interzice municipalitatea

Regulament dur pentru proprietarii de terase din Centrul Vechi al Capitalei. Muzica şi spectacolele live vor fi interzise în Centrul Istoric după ora 22.00, a stabilit Consiliul General al Capitalei care a votat Regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor din zona centrală a oraşului.

În regulament se mai specifcă şi tipul de mobilier pe care trebuie să-l aibă terasele din Centrul Vechi. Acesta trebuie să fie din lemn, răchită sau metal şi nu sunt admise elementele din plastic şi culorile stridente.

„Un agent economic va folosi la amenajarea terasei sezoniere numai seturi identice de tipuri de mobilier, evitându-se culorile stridente. Este interzisă utilizarea mobilierului de terasă pliant şi a mobilierului din material plastic. Mobilierul va avea structura din lemn, răchită sau metal, în concordanţă cu arhitectura clădirilor şi cu restul elementelor ce alcătuiesc terasa”, arată regulamentul Consiliului General.

Terasele din zona istorică a Capitalei trebuie să beneficieza de grupuri sanitare compartimentate pe sexe. Mai mult faţadele trebuie să stabile aşa încât clienţii să nu fie puşi în pericol, iar căile stradale de acces nu trebuie blocate.

„Pe străzile fără trotuar, amplasarea teraselor sezoniere se avizează numai cu condiţia păstrării, pe mijlocul străzii, a unei zone libere continue de circulaţie cu lăţimea minumă de patru metri, pentru intervenţii de urgenţă. În cazul în care configuraţia străzii fără trotuare nu permite o astfel de amenajare, avizarea teraselor sezoniere este interzisă”, mai arată regulamentul.

sursa: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×