Locul unde oamenii trăiesc 100 de ani şi sunt feriţi de boli

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
11/09/2015, 20:00
Locul unde oamenii trăiesc 100 de ani şi sunt feriţi de boli GALERIE FOTO

Sparg lemne, mănâncă multă fasole, petrec mult timp în sânul familiei şi socializează la un pahar de vin!

Unii dintre cei mai longevivi oameni trăiesc în satele răspândite pe crestele munţilor de pe insula italiană Sardinia, regiune care a fost inclusă de experţi între aşa-numitele „zone albastre”.

Reţeta este simplă: de la masă nu lipseşte fasolea , iar discuţiile se poartă la un pahar de vin. „Dorinţa de a duce o viaţă lungă şi sănătoasă îi împinge pe mulţi să urmeze diete stricte şi, de multe ori, costisitoare. De pildă, americanii cheltuiesc aproximativ 10 miliarde de dolari anual pe diete, abonamente la sală sau suplimente. Inutil însă, atâta vreme cât efortul zilnic sau dieta sănătoasă nu devin constante ale vieţii de zi cu zi. Oamenii din Sardinia respectă aceste constante”, spun specialiştii, care adaugă că efortul fizic zilnic şi comunitatea sunt elemente-cheie ale unei vieţi îndelungate şi sănătoase.

CUTREMUR în lumea mondenă!!! Două SUPER VEDETE, prinse în FLAGRANT in timp ce faceau SEX IN APA!!! Galerie FOTO. Imaginile EXPLICITE!!!

Importantă este rutina zilnică

O echipă formată din doctori şi specialişti în genetică şi demografie a încercat să explice pentru „The Wall Street Journal” elementele care contribuie la o viaţă lungă şi sănătoasă, după ce a vizitat Sardinia.

Galerie FOTO INCENDIARĂ! A pozat GOALĂ, la piscină! Pictorialul care ÎNCINGE meciul de diseară al Simonei Halep! POZELE au fost făcute publice!

Echipa a ajuns la concluzia că, înainte de orice, importantă este rutina zilnică. O cură de slăbire de câteva luni sau un program intens, dar de scurtă durată, la sală, nu asigură un trai mai bun şi mai îndelungat. Cultura locului unde trăiesc oamenii contribuie astfel hotărâtor la definirea standardelor vieţii.

Galerie FOTO SUPER HOT!!! Alina Eremia a mers la PLAJĂ şi nu a mai ţinut cont de NIMIC!!!  A fost surprinsă în ipostaze INCENDIARE!

Peste 65% din mâncarea pe care o consumă locuitorii „zonelor albastre” din lume provine din carbohidraţi complecşi, cum ar fi cartofii dulci (în Japonia) sau porumbul (în Costa Rica). Specialiştii au ajuns la concluzia că oamenii din aceste regiuni mănâncă mai ales fructe, legume şi cereale, în timp ce carnea este consumată de doar cinci ori pe lună, de obicei pentru a sărbători unele evenimente.

Mai multe pe evz.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×