Stare de calamitate în Italia. Oraşul Livorno, devastat de o furtună

George Heisu   
în Hotnews
11/09/2017, 00:01
Stare de calamitate în Italia. Oraşul Livorno, devastat de o furtună

Vremea extremă face ravagii şi în Europa, la doi paşi de România. Oraşul italian Livorno a fost devastat de o furtună venită peste noapte şi care a adus 400 de litri de ploaie pe metrul pătrat în doar patru ore. Un râu de nămol s-a abătut asupra străzilor şi a luat pe sus maşini şi pubele. În urma catadtrofei s-au înregistrat 7 morţi şi 3 dispăruţi. Primarul a declarat: „Oraşul e devastat. E situaţie de urgenţă„.

O familie întreagă de 4 persoane (o fetiţă, părinţii ei şi bunicul) care locuiau în subsolul unei locuinţe dintr-un cartier al oraşului Livorno a murit. A cincea victimă a fost găsită la Montenero, pe dealuri, fiind vorba de un bărbat de 64 de ani, iar o a şasea persoană a decedat în urma unui accident de maşină în timpul furtunii. A fost găsit şi un al şaptelea cadavru, dar încă nu se cunosc alte detalii despre acesta. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi 

Livorno. Şapte morţi şi trei dispăruţi

Zeci de case au fost avariate, iar multe drumuri nu mai pot fi folosite. Gara din Livorno a fost închisă, iar circulaţia trenurilor între Pisa şi Campiglia întreruptă. Echipele tehnice ale Căilor Ferate Italiene lucrează pentru restabilirea căilor de rulare, dar inundaţiile împiedică activitatea acestora, Pentru moment au fost puse la dispoziţia populaţiei autobuze, dar şi acestea au probleme din cauza vizibilităţii reduse pe stradă.

Douăzeci de persoane au fost evacuate din zona Rosignano, o regiune a oraşului Livorno, din cauza vântului puternic care a dărâmat cinci copaci peste casele acestora. Serviciul de protecţie civilă din Florenţa a anunţat cod roşu de vreme rea, avertizând populaţia asupra faptului că furtuna va ajunge în câteva ore în acest oraş şi ar putea produce revagii cel puţin de dimensiunile celor din Livorno.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×