Liviu Dragnea, recursul compensatoriu și buna purtare. Fostul lider al PSD ar putea ieși din închisoare mai devreme, chiar anul viitor

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 09:43
Liviu Dragnea, recursul compensatoriu și buna purtare. Fostul lider al PSD ar putea ieși din închisoare mai devreme, chiar anul viitor
Liviu Dragnea ar putea ieși în 2020 din închisoare. Sursa foto: hepta.ro

Liviu Dragnea ar putea beneficia de recursul compensatoriu, chiar dacă acesta a fost abrogat în Parlamentul României, și asta deoarece liderul PSD, încarcerat pe 27 mai, a acumulat în tot aceste timp câteva zile de libertate.

Liviu Dragnea, salvat de recursul compensatoriu și buna purtare

Recursul compensatoriu se acorda tuturor persoanelor care au reclamat condițiile necorespunzătoare din pușcăriii. Toți deținuții de la Rahova, incluzând aici și numele grele precum cel al fostului președinte al PSD sau Sorin Blejnar ori Radu Mazăre au parte de o scădere de 6 zile pe lună din pedeapsă.

Cei trei menționați nu și-au dat acordul pentru presă pentru a afla câte zile au câștigat până acum, dar la un calcul simplu, luând toate datele de care putem dispune în mod oficial, Dragnea are o reducere de pedeapsă în cele 8 luni de când este în pușcărie de 48 de zile.

Fostul lider al PSD ar putea ieși din închisoare în 2020

Fostul lider al PSD a fost condamnat la închisoare la 3 ani și 6 luni de închisoare și, în loc să fie eliberat în luna noiembrie 2023, acesta ar putea ieși mai repede de la Rahova.

Mai exact, Dragnea, la fel ca orice deținut, nu doar că va putea beneficia de cele 48 de zile câștigate cu recursul compensatoriu, dar ar putea să scape mai ușor pe bună purtare, la două treimi din pedeapsa totală, scrie g4media.ro.

Astfel, fostul baron de Teleorman ar putea îndeplini fracția de două treimi mai repede, iar prezentarea lui în fața comisiei de liberări condiționate ar avea toate șansele de succes.

O cincime din pedeapsă, cu tot cu zilele câștigate din recursul compensatoriu în cele 8 luni până la abrogarea acestuia, înseamnă 255 de zile, asta însemnând că mai are de executat 1022 de zile.

La asta adăugăm cele două treimi pentru bună purtare și ne rezultă că mai are de stat în pușcărie 682 de zile.

Practic, în mai puțin de 2 ani, poate chiar la finalul lui 2020, Liviu Dragnea ar avea toate șansele să fie din nou un om liber. În cel mai pesimist caz, acesta va ieși de după gratii la începutul anului 2021.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×