Liviu Dragnea, interviu pentru New Europe: DNA este un păpuşar al judecătorilor

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 16:20
Liviu Dragnea, interviu pentru New Europe: DNA este un păpuşar al judecătorilor GALERIE FOTO
Liviu Dragnea, interviu pentru New Europe: DNA este un păpuşar al judecătorilor

Liviu Dragnea a revenit în forță din vacanță. Într-un interviu pentru publicația New Europe, cu sediul Bruxelles, șeful PSD atacă din nou DNA-ul despre care spune că „este un păpușar al judecătorilor”. Liviu Dragnea a declarat că cei de la DNA sunt supărați pentru că „pierd un instrument de presiune”. Șeful PSD a spus în interviu că acum lucrurile încep să se schimbe, odată cu legile pe care partidul său le-a dat și le va mai da.

„Ei (n.r. DNA) sunt supăraţi deoarece judecătorul nu are de ce să se teamă de procuror atunci când procurorul nu poate avea ceva de spus împotriva lui în timpul unui proces. Vor pierde capacitatea de a exercita presiuni asupra judecătorilor, iar judecătorii nu vor mai trebui să se teamă. Când se întâmplă această schimbare, dosarul investigatorului asupra judecătorului, dacă are dosar, va fi discutat de o altă instituţie, nu de către DNA sau procurori.”, a spus Liviu Dragnea în interviul pentru publicația New Europe.

Liviu Dragnea a atacat DNA și SRI: „Guvernul nu mai este dispus să fie controlat de serviciile de informaţii”

„DNA este un păpuşar al judecătorilor”, a declarat Liviu Dragnea pentru publicația cu sediul chiar la Bruxelles, acolo de unde liderii europeni au tot criticat schimbările legislative propuse de PSD. „În ce țară democratică puteți găsi protocoale secrete între serviciile de informații și curtea supremă de judecată, Consiliul superior al magistraturii, Parchetul General și DNA? Au existat ofițeri în serviciul de informații care au declarat că au tratat dreptatea ca un ‘domeniu tactic’, pentru a cita un oficial senior SRI.”, le-a spus Liviu Dragnea celor de la New Europe.

Liviu Dragnea în interviul pentru New Europe

Și pentru ca europenii să fie liniștiți, liderul PSD a spus că sistemul de justiție din România este pe mâini bune. „Am făcut paşi importanţi în această direcţie. Acum, Parlamentul nu mai este dispus să fie controlat de serviciile de informaţii. Guvernul nu mai este dispus să fie controlat de serviciile de informaţii”, a spus Liviu Dragnea, care are planuri și în privința serviciilor secrete. „Urmează o legislație suplimentară privind operațiunile serviciilor de informații, pentru a le forța să acționeze strict în cadrul constituției și să nu meargă ilegal dincolo de aceste limite și să influențeze alte instituții precum partidele politice, justiția, membrii parlamentului. Serviciile secrete ar trebui să se ocupe doar de responsabilitățile lor definite în baza Constituției.”, a spus liderul PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×