Liviu Dragnea va da în judecată Comisia Europeană! Liderul PSD vrea să anuleze fraudele din dosarul Tel Drum

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/01/2019, 20:59
Liviu Dragnea va da în judecată Comisia Europeană! Liderul PSD vrea să anuleze fraudele din dosarul Tel Drum
Dragnă va da în judecată oficialii Comisiei Europene

Liderul PSD este în război cu oficialii Comisiei Europene. Liviu Dragnea ar dori să anuleze raportul OLAF prin care au fost constatate fraudele cu fonduri europene din dosarul Tel Drum. Mai precis, este vorba despre documentul care a dus la inculparea șefului PSD de către procurorii DNA. Conform site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost înregistrat în data de 11 decembrie 2018.

Potrivit ziare.com, Dragnea nu mai poate ataca raportul OLAF doarece ieșise de ceva vreme din termen. Astfel, liderul a ales o care indirectă și atacă răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la o pângere pe care a făcut-o raportului OLAF. Liderul PSD acuză faptul că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat.

Liviu Dragnea va da în judecată oficialii Comisiei Europene

Conform sursei menționate mai sus, Liviu Dragnea este asistat în acest demers de avocații Bernard O’Connor si Sebastien Gubel. De menționat este că juriștii, contactați de jurnaliștii de la Ziare.com, susțin că acțiunea lui Dragnea împotriva oficialilor Comisiei Europene relevă o mare disperare. ” Dragnea crede că la Tribunalul UE este ca la CCR”.

Liviu Dragnea va da în judecată Comisia Europeană! Liderul PSD vrea să anuleze fraudele din dosarul Tel Drum
Dragnea ar dori să anuleze raportul OLAF prin care au fost constatate fraudele cu fonduri europene din dosarul Tel Drum

Cât despre Dosarul Tel Drum de la DNA, acesta se bazează pe o investigație OLAF. Oficiul european anti-fraudă a constatat o fraudă cu fonduri europene în domeniul construcției de drumuri și a recomandat o recuperare integrală a sumei de 21 de milioane de euro. România a făcut obiectul a 11 investigații din partea OLAF, acestea fiind cele mai multe din întreaga UE, cazul emblematic pentru fraudarea banilor europeni fiind dosarul Tel Drum, în care șeful PSD a fost pus sub urmărire

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×