Liviu Dragnea a vorbit despre suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Maria Cristina   
în Stiri mondene
26/11/2018, 19:27
Liviu Dragnea a vorbit despre suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Liviu Dragnea a discutat despre o posibilă suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis. PSD a considerat de multe ori că acțiunile președintelui României au încălcat Constituția, dar nu vor demara procedurile pentru suspendarea acestuia din funcția de șef al statului.

Toate acestea au fost declarate de liderul Partidului Social Democrat (PSD), după ședința Biroului Permanent al Partidului. Membrii PSD au discutat despre mișcările următoare pe care le vor aplica, după ce Klaus Iohannis a refuzat revocarea celor doi miniștrii de la Dezvoltare și Transport.

Liviu Dragnea, despre suspendarea lui Klaus Iohannis

Șeful PSD a vorbit despre posibila suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea și Klaus Iohannis
Liviu Dragnea și Klaus Iohannis

„În mod normal, președintele României trebuia să procedeze imediat, respectând principiul loialității instituționale, care este un principiu constituțional, să procedeze la revocarea celor 2 miniștri și la numirea celor propuși. Într-un mod nejustificat a amânat decizia până după 1 decembrie. Luni o să avem o discuție în partid și cred că este firesc să avem o discuție și în coaliție și dacă draftul este făcut, luni, cel mai târziu marți, dacă nu se întâmplă nimic, trebuie să utilizăm acea cale, pentru că nu putem să stăm la a nu știu câta încălcare de Constituție de președintele Iohannis și să nu punem în practică o remaniere pe care Guvernul a decis-o” , a spus Liviu Dragnea.

„Nu este luat în calcul niciun demers legat de suspendare, dacă vreți suspendați-l dumneavoastră, PSD-ul nu va iniția acest demers. Nu inițiază PSD-ul niciun demers de suspendare” , a mai adăgat liderul  PSD.

Conflict juridic de natură constituțională

Declarațiile șefului PSD au venit imediat după ce Tudorel Toader a afirmat existența unui posibil conflict juridic de natură constituțională între președintele Klaus Iohannis și Guvern. Ministrul Justiției a mai precizat și că până luni se va redacta un draft cu privire la o potențială sesizare a Curții Constituționale Râmâne (CCR) pentru tratarea unui conflict de natură constituțională între președinte și Guvern. Klaus Iohannis a anunțat că propunerea de remaniere a PSD se va discuta și analiza după 1 Decembrie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×