Lira s-a apreciat vineri cu 0,1%, la 1,3325 dolari/liră, după ce a scăzut cu până la 0,9% în urma comentariilor guvernatorului Băncii Angliei legate de o potenţială scădere a ratei dobânzii.
După ce s-a prăbuşit în urma rezultatului Brexitului la minimul ultimilor 31 de ani, lira a reuşit să recupereze săptămâna aceasta 2,6% din terenul pierdut.
Euro s-a depreciate în raport cu dolarul, după ce a scăzut cu 0,25%, la 1,1075 dolari/euro. La Bucureşti, cursul leu/euro anunţat înaintea valorilor oficiale date de BNR era de 4,5140/4,5191, în scădere cu 0,10%, iar leu/dolar era de 4,0698/4,0763, în creştere faţă de şedinţa precedent.
Yen-ul a crescut pentru prima oară după trei zile în care a scăzut, urcând cu 0,3%, la 102,83 yeni/dolar. Creşterea se datorează datelor din Japonia care arată că inflaţia a scăzut pentru a treia lună consecutiv, la fel şi cheltuielile gospodăriilor.
Won-ul a urcat pentru a patra zi, ajungând la maximul ultimelor două luni după o creştere săptămânală de 2,9%.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Yuan-ul chinezesc a scăzut cu 0,1%, la 6,653 yuani/ dolar, ducând declinul valutei la aproape 3% în ultimul trimestru, cea mai mare scădere din 1994.
Aurul creşte creşte pentru a cincea săptămână consecutiv
Preţul petrolului a crescut cu 0,6%, la 48,62 de dolari barilul, reuşind să recupereze din scăderea de 3,1% din ultimele sesiuni de tranzacţionare.
Barilul de petrol a crescut cu 26% în ultimele trei luni, în condiţiile în care producţia SUA a scăzut, şi în piaţă şi-au făcut loc speculaţii că rezervele la nivel mondial au început să scadă.
Aurul s-a îndreptat către a 5-a creştere săptămânală, fiind văzut văzut ca activ sigur în urma votului pentru Brexit. În sesiunea de vineri, aurul a crescut cu 1,18%, la 1,333.90 dolari. Argintul de asemenea a avut o creştere de 2,9%, cea mai mare creştere din septembrie 2014.
Cuprul a început sesiunea în scădere, dar a reuşit să recupereze pierderile şi să treacă pe plus cu 0,3%. Nichelul a urcat cu 0,7%, iar zincul cu 1%.
Indicele LMEX al bursei din Londra, care măsoară evoluţia tranzacţiilor cu metale, a crescut în primul trimestru cel mai mult din ultimii doi ani.
Sursă: mediafax.ro