Ministerul Educației a deschis licitațiile pentru manualele de la începutul anului școlar 2020/2021

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 20:33
Ministerul Educației a deschis licitațiile pentru manualele de la începutul anului școlar 2020/2021
Ministerul Educației a deschis licitația pentru manualele școlare pentru anul școlar 2019/2020 *foto: newsweek.ro

Centrul Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, a lansat joi procedurile de licitaţie în vederea asigurării manualelor şcolare pentru elevii claselor a VIII-a în anul şcolar 2020-2021.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, a fost anunţată şi licitaţia care are drept obiectiv asigurarea manualelor şcolare pentru o serie de discipline (clasele I-VII), care nu au avut oferte eligibile în cadrul procedurii derulate în acest an.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

S-a deschis licitația pentru manualele de anul viitor

„În total, este vizată achiziţia de manuale pentru 66 de titluri/discipline, inclusiv pentru elevii minorităţilor naţionale (58 de titluri pentru clasa a VIII-a şi 8 titluri pentru clasele I-VII). Numărul total de exemplare este de 3.739.522 (3.697.917 exemplare – clasa a VIII-a, respectiv 41.605 exemplare – clasele I-VII).

Calendarul licitaţiei destinate achiziţiei de manuale pentru disciplinele prevăzute în planul-cadru aferent clasei a VIII-a prevede ca termen de încărcare a ofertelor în SEAP data de 3.02.2020, în timp ce pentru a doua licitaţie termenul-limită a fost fixat pentru data de 6.01.2020”, se arată în comunicat.

Potrivit atribuţiilor stabilite de reglementările în vigoare, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare coordonează derularea mecanismelor de evaluare a proiectelor de manuale şcolare pentru învăţământul preuniversitar, conform metodologiei de profil. În acest sens, CNEE cooptează evaluatori – cadre didactice şi specialişti externi (experţi cooptaţi).

De asemenea, CNEE are şi misiunea de a forma experţi evaluatori de manuale şcolare, prin derularea de programe adecvate.

Scandalul manualelor de geografie de anul trecut

Manualele școlare au reprezentat o problemă recurentă pentru guvernele PSD din ultimii ani. Cea mai acută criză a fost la începutul anului școlar 2018/2019, atunci când în manualul de geografie s-au strecurat mai multe greșeli uluitoare.

De exemplu, la varianta print a manualului de Geografie de clasa a-VI-a, Turnu Măgurele este pus pe hartă în locul municipiului Drobeta Turnu Severin sau Marea Moartă apare în locul Mării Roşii.

Ministerul Educației a anunțat atunci că va cere Editurii Didactice și Pedagogice din subordinea sa să retipărească toate manualele de Geografie pentru clasa a VI-a și să supore cheltuielile.

Închide ×