Liceul Tamarei Buciuceanu Botez, nicio reacție după moartea artistei! „Este destul de nedocumentată această perioadă”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 17:10
Liceul Tamarei Buciuceanu Botez, nicio reacție după moartea artistei! „Este destul de nedocumentată această perioadă” GALERIE FOTO
Tamara Buciuceanu Botez a învățat la un liceu din Tecuci. Sursa foto - facebook

Liceul Tamarei Buciuceanu Botez nu a avut nicio reacție după moartea artistei! Deși actrița a interpretat remarcabil rolul Isoscel din Liceenii, unitatea de învățământ la care a fost elevă, în Tecuci, județul Galați, pare că a uitat-o. Explicația este una tristă și șefii par că încă se încurcă în date. Mai exact, Tamara Buciuceanu Botez a fost elevă la Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci, județul Galațiîntr-o perioadă la începutul anilor 1940.

Liceul Tamarei Buciuceanu Botez, nicio reacție după moartea artistei!

Pe atunci, unitate de învățământ se numea altfel – Liceul de fete Tecuci, respectiv Liceul Teoretic de fete. Totuși, aici numele actriței este cunoscut mai degrabă pentru rolul din „Liceenii” și alte producții în care a jucat marea actriță, nicidecum pentru faptul că aceasta a învățat chiar în aceste bănci.  De altfel, directorul adjunct al Colegiului Național „Spiru Haret” din Tecuci a explicat, pentru a1.ro, că „nu au putut să se mobilizeze până acum” pentru a o omagia pe Tamara Buciuceanu-Botez.

„Este destul de nedocumentată această perioadă. Nu a terminat la noi. A fost doar nu știu cât aici. Nu știm cât, nu am găsit un document”, a spus directorul adjunct al liceului la care a învățat Tamara Buciuceanu. Între timp, directorul adjunct al liceului a admis că au fost pornite cercetările referitoare la marea actriță și perioada petrecută de ea în această unitate școlară.

Liceul Tamarei Buciuceanu Botez, nicio reacție după moartea artistei! Tamara
Tamara Buciuceanu și-a terminat studiile la București. Sursa foto – facebook

„Este destul de nedocumentată această perioadă”

Aceștia spun că și-ar dori ca pe viitor să facă unele activități care să amintească de una dintre cele mai iubite actrițe din România! Tamara Buciuceanu s-a născut la 10 august 1929, în Tighina, oraș care aparținea atunci de Regatul României. Ar fi ajuns la Tecuci alături de familia ei, pentru că tatăl ei era jurist prin zonă. După ce a învățat la Tecuci între 1948-1951, artista a frecventat Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iași.

Din anul IV de studii s-a transferat la București, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Nicolae Bălțățeanu. Avea să-și termine studiile în 1952 și să înceapă să joace pe marile scene ale țării.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×