Liberalii, proiect de lege pentru amânarea pensionării anticipate a magistraţilor

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 11:59
Liberalii, proiect de lege pentru amânarea pensionării anticipate a magistraţilor GALERIE FOTO
Alina Gorghiu este cea care a depus proiectul de lege. Sursa foto - facebook

Liberalii au depus un proiect de lege pentru amânarea pensionării anticipate a magistraţilor Alina Gorghiu, liderul grupului PNL din Camera Deputaților și fostul președinte al partidului a anunțat că liberalii au depus o propunere legislativă prin care să fie amânat termenul de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor. Cei din PNL solicită acest lucru până la începutul anului 2021.

Liberalii, proiect de lege pentru amânarea pensionării anticipate a magistraţilor

„Ieri, PNL a înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților o propunere legislativă care vizează prorogarea termenului de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor. O normă care nu este oportună acum, așa cum a constatat și Comisia de la Veneția. Întreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap”, a anunțat Gorghiu, pe pagina de o rețea de socializare

Astfel, ar urma să fie modificată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 92 din 15 octombrie 2018, printr-un articol unic: „Prevederile art. 1 pct. 142 din Legea nr. 242/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2014 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu referire la art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2014 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”

”Realitatea nu poate fi negată”

Alina Gorghiu nu s-a oprit aici și a susținut că „realitatea nu poate fi negată: volum mare de dosare, deficit de magistraţi. Iar de aici, lanţul slăbiciunilor devine tot mai lung: termene peste termene, decizii amânate, cauze care nu sunt soluționate într-un termen rezonabil. Tabloul nu este unul care să atragă aplauze. Tocmai de aceea, soluţia este una singură: amânarea termenului de intrare în vigoare pentru 1 ianuarie 2021”, a mai precizat aceasta.

De remarcat că proiectul de lege trebuie acum să treacă de Camera Deputaților. Dacă obțin avz favorabil atunci proiectul merge mai departe la președintele Klaus Iohannis care mai mult ca sigur va pune parafa pe subiectul solicitat de liberali.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×