Leul s-ar putea deprecia în următoarele săptămâni în raport cu moneda europeană, potrivit analiştilor economici

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/05/2015, 20:23
Leul s-ar putea deprecia în următoarele săptămâni în raport cu moneda europeană, potrivit analiştilor economici

Veste proastă pentru românii cu rate. Cît de mult ar putea creşte euro în perioada următoare.Presiunile exercitate pe piaţă asupra monedei naţionale ar putea slăbi poziţia acesteia până la 4,48 lei / euro, în săptămânile următoare. Nu este vorba însă, de o tendinţă de depreciere a leului pe termen mai lung, potrivit analiştilor tehnici ai Erste Bank.

Scumpirea euro în lei este pusă pe seama aşteptărilor ca Primăria Bucureştiului să schimbe cele 2,2 milirde de lei obţinute prin emisiunea de obligaţiuni, şi pe aşteptările ca guvernul grec să eşueze în a-şi convinge creditorii să-i îmblânzească sarcina datoriei, potrivit analiştilor consultaţi recent de Economica.net.

În ciuda argumentelor economice fundamentale favorabile leului, presiunile exercitate pe piaţă forţează rezistenţele tehnice care se opun deprecierii leului.

Pe termen scurt, pe piaţă este dominantă presiunea „pro creştere” a euro. O depăşire a rezistenţei de la 4,48 de lei, ar pune în pericol pe rând rezistenţele de la 4,56 şi 4,63 lei / euro.

Banca Naţională a anunţat vineri, 22 mai, un curs de 4,4483 lei pentru un euro, nu cu mult diferit de cel de joi, de 4,4463 lei. Euro a oscilat destul de mult în ultimile săptămâni, coborând şi aproape de 4,40 lei.

Dolarul american a coborât vineri la valoarea de 3,9765 lei, după ce BNR anunţase joi un curs de3,9872 lei pentru un dolar.

Banca Naţională a anunţat vineri, 22 mai, un curs de 4,2731 lei pentru francul elveţian, aproape staţionar în raport cu cursul de joi.

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×