Legea taximetriei se schimbă! Ce obligaţii vor avea taximetriştii!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
19/12/2017, 17:10
Legea taximetriei se schimbă! Ce obligaţii vor avea taximetriştii!

Primarul General al Capitalei a făcut anunţuri foarte importante pentru taximetrişti şi firmele de taximetrie! Toate firmele de taximetrie vor avea nevoie de licenţă, inclusiv Uber, iar taximetriştii trebuie să trebuie să respecte mai multe reguli fixate de Primărie. 

Se modifică regulamentul de taximetrie în Bucureşti, astfel că toate firmele de taxiuri vor avea nevoie de licenţă, inclusiv Uber şi Taxify. Este o modificare şi o completare la un proiect de hotărâre. A fost votat cu 32 de voturi pentru şi 20 împotrivă.

Legea taximetriei se schimbă! Ce obligaţii au taximetriştii!

Potrivit acestui proiect, „activitatea de taxi se va face exclusiv prin dispecerat autorizat”. Astfel, firnele de taxi sau aplicaţiile prin care funcţionează acesta taxiuri vor fi nevoite să aibă un dispecerat, astfel încât clientul să poată comanda taxiul şi prin acest dispecerat, care va fi autorizat.

Totodată, se vor introduce o serie de noi reguli pentru cei care practică în acest moment taximetria în Capitală şi potrivit proiectului se interzice refuzul unei curse. „De asemenea, sub sancţiuni drastice, vor fi interzise solicitările de bonusuri. De asemenea, şoferii sunt obligaţi să aibă o ţinută decentă, un comportament şi un limbaj adecvate, să nu fumeze în maşină, să nu dea muzica tare, să nu vorbească la telefon, să nu angajeze cu clientul subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor acestuia, din domeniul politic, religios sau sexual”, a precizat Gabriela Firea în deschiderea şedinţei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×