Dupa ce a devenit subiect de glume, „Legea Defaimarii” a avut un final comic in Camera Deputatilor, unde a fost votata miercuri. Plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri proiectul de lege privind promovarea demnitatii umane, initiat de social-democratul Liviu Dragnea. Presedintele de sedinta, Florin Iordache, a anuntat, initial, ca deputatii au adoptat proiectul de lege cu 152 de voturi „pentru”, 105 „impotriva” si 24 abtineri.
Insa deputatul Marton Arpad (UDMR) si liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, au atras atentia ca numarul parlamentarilor care s-au inregistrat la sedinta nu coincide cu numarul celor care au votat. Florin Iordache a revenit si a anuntat in plen ca legea a fost respinsa.
Actul normativ, initial de Liviu Dragnea, a fost contestat si a ajuns la votul final intr-o forma modificata. Comisiile juridica si pentru drepturile omului de la Camera Deputatilor au eliminat luni toate articolele referitoare la defaimare, incitare la ura si discriminare sociala, precum si amenzile prevazute in proiectul de lege.
Potrivit proiectului, cel putin o data pe an, Guvernul va prezenta o analiza a stadiului implementarii masurilor privind promovarea drepturilor omului, demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup la nivelul administratiei publice. Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune vor include programe pentru promovarea tolerantei fata de diferentele de grup, ce vor reprezenta minimum 1% din totalul timpului de emisie al fiecarui post de televiziune sau de radio pe care il au in administrare.
Initiativa legislativa stipuleaza ca orice institutie publica, indiferent de numarul de angajati, si orice angajator cu cel putin 50 de angajati vor include in Regulamentul de organizare si functionare un set de reguli privind respectarea drepturilor omului, combaterea discriminarii si promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup.
Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 7 octombrie 2015, iar Camera Deputatilor era for decizional.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ponturi pariuri Poli Iași – FCSB (23.12.2024). Cine încheie 2024 bine?
Sursă: www.stirileprotv.ro