Lege importantă pentru toți românii cu pensii mici! Ce se întâmplă cu pensionarii, în 2019

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
25/01/2019, 12:06
Lege importantă pentru toți românii cu pensii mici! Ce se întâmplă cu pensionarii, în 2019

Lege importantă pentru toți românii cu pensii mici! Cei care au pensii mai mici de 600 de lei sunt vizați de noua lege a pensiilor. Pentru aceștia există un prilej bucurie. Noua lege a pensiilor va prevede ca acești pensionari să primească o indemnizație socială.

Pensia minimă va prește din 2019 cu 10 procente, ajungând astfel de la 640 lei la 705 lei. Conform OUG nr. 6/2009, privind insituirea indemnizației sociale pentru pensionari:„Indemnizaţia socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari”, scrie România TV.

În atenția românilor cu pensii mai mici de 600 de lei

Lege importantă pentru toți românii cu pensii mici! Ce se întâmplă cu pensionarii, în 2019
Lege importantă pentru toți românii cu pensii mici! Ce se întâmplă cu pensionarii, în 2019

Categoria aceasta de pensionari vor beneficia din partea statului de o indemnizație socială.  „Eu am trei temeri foarte mari la ceea ce se poate întâmpla în viitor vizavi de pensionari, salariaţi, studenţi şi chiar tinerii întreprinzători. În primă fază, am văzut în perioada 2017- 2018 declaraţii din ce în ce mai alarmiste către populaţie că nu sunt bani de salarii şi nu sunt bani de pensii.

S-a demonstrat contrariul, că am şi plătit salariile la timp, că am plătit pensiile la timp, indemnizaţiile, tot ce înseamnă prestaţii sociale. Mai mult, majorându-le. Părerea mea este că această lamentare colegii din Opoziţie o vor folosi în momentul în care să spunem că în 2020 vor veni la guvernare şi expresia lor va fi: ‘Noi v-am spus de atunci că nu sunt bani’. Vor îngheţa salariile sau pensiile sau, mai rău, să facă ceea ce au făcut, şi anume să le taie”, declara ministrul Muncii.

„Pe parcursul acestui an, vom semna contracte cu toţi doritorii – asociaţii de proprietari şi persoane fizice – care îşi vor arăta disponibilitatea de a colecta selectiv. Începând cu 2020 vom subvenţiona integral taxa. Cei care îşi asumă contractual că vor colecta selectiv vor primi subvenţia integral. Deci, din 2020 va fi taxa zero, dar în baza unui contract prin care asociaţia sau locatarii de la case îşi asumă că vor colecta selectiv. (…) Eu cred că acest efort de a colecta selectiv, în schimbul subvenţiei, este corect. Dacă subvenţionez integral, fără condiţii, nimeni nu va mai fi presat să colecteze selectiv”, spunea Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2 din Capitală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×