Lecția de yoga. 5 exerciții cu ajutorul cărora vei arde caloriile

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
11/05/2018, 21:53
Lecția de yoga. 5 exerciții cu ajutorul cărora vei arde caloriile

Lecția de yoga. Nu ar fi ideal să vă relaxați şi în acelaşi timp să ardeți şi calorii? Este posibil cu ajutorul exerciţiilor de yoga. Deşi mişcările de yoga sunt, de obicei, line şi lejere, cele pe care vi le vom prezenta sunt suficient de energice încât să vă permită să ardeți caloriile, dar să vă şi relaxați în acelaşi timp.

Lecția de yoga. Exerciţiul 1

Stați în picioare, cu mâinile ridicate deasupra capului, cu palmele orientate spre interior şi cu genunchii puţin îndoiţi.

Păşiți înainte într-o fandare. Păstrând poziţia de fandare, ridicați piciorul stâng de pe podea şi întindeți-l în spate, revenind apoi rapid la poziţia de start. Repetați exerciţiul de 20 de ori pentru fiecare picior.

Lecția de yoga. Exerciţiul 2

Stați în picioare, cu mâinile ridicate deasupra capului, palmele orientate spre interior. Îndoiți genunchii ca pentru o fandare şi rămâneți astfel.

Ridicați-vă pe vârfuri, ast fel încât călcâiele să nu vă mai atingă po deaua, coborând în acelaşi timp mâinile în faţa dumneavoastră, la nivelul umerilor. Păstrând această poziţie, faceți trei genoflexiuni uşoare, coborându-vă trunchiul cu câţiva centimetri.

Lecția de yoga.Exerciţiul 3

Începeți exerciţiul cu palmele împreunate în dreptul pieptului. Puneți talpa piciorului drept pe genunchiul stâng. Îndoiți genunchiul stâng, ca pentru o fandare, în timp ce vă întindeți piciorul drept în lateral şi atingeți podeaua cu vârfurile degetelor.
Reveniți la poziţia de start, cu genunchii puţin flexaţi, apoi repetați exerciţiul. Realizați 20 de mişcări pentru fiecare parte.

Lecția de yoga. Exerciţiul 4

Începeți exerciţiul cu palmele împre unate în dreptul pieptului, iar talpa piciorului drept plasată pe genunchiul stâng.

Păstrând talpa stângă lipită de genunchiul drept, răsuciți-vă corpul şi întindeți piciorul înainte. Reveniți la poziţia de start, lipiți iar talpa de picior şi întindeți-l spre exterior. Repetați exerciţiul de zece ori.

Lecția de yoga. Exerciţiul 5

Stați cu picioarele depărtate și cu braţele întinse în lateral. Realizați o fandare în lateral cu piciorul drept şi păstrați piciorul stâng perfect drept. Îndreptați privirea înainte, spre mâna dreaptă. Păstrând poziţia de fandare, rotiți-vă braţele. Schimbați direcţia de rotire şi repetați exercițiul de zece ori.

Lecția de yoga. Realizați circuitul de exercițiii de două ori. Dacă sunteți începători, o singură dată este suficient, mai ales că programul de exerciții este destul de dificil.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×