Laura Codruța Kovesi, încă o lovitură! După Franța, încă o țară o susține pentru șefia parchetului european

Dan Suta   
în Stiri mondene
21/07/2019, 13:36
Laura Codruța Kovesi, încă o lovitură! După Franța, încă o țară o susține pentru șefia parchetului european
Laura Codruța Kovesi e tot mai aproape de funcția de procuror șef al parchetului european. Sursa foto: hepta.ro

Laura Codruța Kovesi se bucură de tot mai multă susținere pentru șefia parchetului european. Fosta șefă a DNA ar avea nu doar susținerea Franței, ci și a țării noastre vecine, Bulgaria. Premierul Boiko Borisov a declarat că țara pe care o guvernează este de acord cu numirea româncei în fruntea acestei instituții ce va fi înființată în premieră în Uniunea Europeană.

Laura Codruța Kovesi, susținută și de premierul Bulgariei, Boiko Borisov

Presa a scris că procurorul francez Jean-François Bohnert s-ar fi retras în favoarea Laurei Codruța Kovesi după niște negocieri purtate între Emmanuel Macron și președintele României, Klaus Iohannis. După informațiile vehiculate pe diferite canale media, președintele statului român a fost nevoit să confirme știrea.

Într-un comunicat emis alaltăieri, Palatul Cotroceni a precizat că a existat într-adevăr o discuție telefonică între Macron și Iohannis cu privire la mai multe teme sensibile ce trebuie rezolvate la nivel european, printre care și numirea cât mai repede a procurorului șef european. Se pare că Iohannis ar fi obținut garanția de la Macron că Franța o va susține pe Kovesi.

laura codruta kovesi la un eveniment oficial
Kovesi a condus DNA timp de 5 ani de zile. Sursa foto: hepta.ro

Iohannis s-a înțeles la telefon cu Macron

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european”, este o parte din comunicatul de la Cotroceni.

„În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, a transmis Președinția României după dialogul telefonic purtat dintre cei doi omologi.

Laura Codruța Kovesi a fost procuror șef al DNA între anii 2013 și 2018. Înainte de activitatea de la DNA, Kovesi a fost procuror general al României între anii 2006 și 2012.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×