Lansarea Yahoo Livetext anunta sfarsitul aplicatiei Yahoo! Messenger

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
03/08/2015, 13:19
Lansarea Yahoo Livetext anunta sfarsitul aplicatiei Yahoo! Messenger

La începutul acestei luni Yahoo a lansat aplicaţia de mesagerie Livetext în Hong Kong şi Taiwan şi abia ieri, 29 iulie, cu ocazia unui eveniment de presă, a lansat aplicaţia cu descărcare gratuită pentru Statele Unite ale Americii, Canada, Germania Franţa şi Marea Britanie, conform thenextweb.com.

Yahoo Livetext este încercarea companiei de a scoate pe piaţă un produs care să înlocuiască utilitatea pe care a avut-o cândva Yahoo! Messenger, de data aceasta punând accent pe transmiterea în timp real a videoclipurilor însoţite de text.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Spre deosebire de alte aplicaţii similare, precum Skype, Yahoo Livetext nu are sunet, aşa încât poate fi folosită în orice situaţie, fără a îi deranja pe cei din jur. La deschiderea aplicaţiei Yahoo Livetext este afişată lista tuturor prietenilor care folosesc noul serviciu de mesagerie, iar o conversaţie poate fi începută, numai în privat, între doi utilizatori, selectând o persoană din listă. Aceasta va primi o notificare în momentul în care utilizatorul începe să tasteze, fiind invitată să participe la conversaţie. În cazul în care se alătură, începe captura video, ce permite, în acelaşi timp, trimiterea de mesaje text şi emoticoane.

Un aspect important de menţionat este că Yahoo Livetext vrea să fie un serviciu de mesagerie care se apropie cât mai mult de comunicarea faţă în faţă, cu excepţia sunetului, aşa încât compania s-a gândit ca atunci când conversaţia video ia sfârşit, să fie ştearsă din istoricul aplicaţiei. ”Yahoo Livetext este modul cel mai natural de a avea o conversaţie reală”, conform descrierii aplicaţiei pe site-ul apple.com.

Deşi utilizarea serviciilor obişnuite de mesagerie text sunt rapide şi uşor de folosit, le lipseşte un aspect deosebit de important care face ca reacţiile interlocutorului să fie întârziate, de multe ori pierzându-se sensul acestora, dacă nu sunt folosite expresii precum ”LOL”. Pe de altă parte, conversaţiile audio presupun disponibilitatea şi accesibilitatea, de partea utilizatorilor, pentru apelare şi din acest motiv, de cele mai multe ori, astfel de conversaţii sunt mai limitate în timp.

”Conectarea cu prietenii ar trebui să fie spontană, accesibilă şi memorabilă, dar şi trecătoare, la fel ca o conversaţie din viaţa reală. Yahoo Livetext este un nou mod de a comunica, ce îmbină rapiditatea, simplitatea şi uşurinţa de a transmite un mesaj text cu expresivitatea reacţiilor transmise prin captura video, fără audio. Vedem posibilitatea de a trimite un videoclip în timp real ca pe o modalitate de a face conversaţiile cât mai autentice, iar posibilitatea de a scrie text o vedem ca pe o modalitate de lega o conversaţie rapid şi nonintruziv. Yahoo Livetext îţi permite să adaugi cuvinte reacţiilor pe care le ai în timp real pe durata unei conversaţii”, conform yahoo.tumblr.com.

Sursă: www.hotnews.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×