Lady in red. Brooke Shields, fabuloasă la 50 de ani

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/01/2016, 10:51
Lady in red. Brooke Shields, fabuloasă la 50 de ani GALERIE FOTO

Fostul sex-simbol al anilor ’80 a avut o apariţie superbă, luni seară, la premiera unui spectacol pe Broadway. Anul trecut, în mai, a împlinit 50 de ani, dar vedeta din „Laguna albastră” nu îmbrătrâneşte, sau cel puţin nu arată asta. Ea reuşeşte să-şi păstreze tonusul şi frumuseţea, iar luni seară a oferit o nouă mostră de eleganţă, la premiera spectacolului „Tappin’ Thru Life”, pus în scenă de celebrul dansator Maurice Hines.

Îmbrăcată într-o rochie roşie, la care a asortat pantofi gri, Brooke Shields arăta fantastic şi a atras imediat atenţia lui Hines. Plin de vitalitate, la 72 de ani, acesta a vorbit cu ea şi au pozat împreună pentru fotoreporteri, scrie Daily Mail.

Brooke Shields

CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI

„Tappin’ Thru Life” este un show autobiografic care explorează viaţa lui Hines şi cariera lui, evocând colaborările cu artişti legendari precum Ella Fitzgerald şi Frank Sinatra.

Pentru Brooke Shields, apariţia pe Broadway marchează revenirea în atenţia publicului după o perioadă mai puţin fastă, în care a suportat o intervenţie chirurgicală. Luna trecută, actriţa a anunţat pe contul său de Twitter că a trebuit să se opereze la încheieturile ambelor braţe, după ce a fost diagnosticată cu sindromul de tunel carpian. „Dublă operaţie de tunel carpian! Mă simt uşurată!”, a scris ea lângă o fotografie în care apărea cu mâinile bandajate.indromul de tunel carpian este o afecţiune medicală caracterizată prin compresiunea nervului median – unul dintre cei trei nervi importanţi de la nivelul membrului superior – la nivelul încheieturii mâinii, pe partea palmară, unde se află o structură anatomică fibro-osoasă, numită tunel carpian.

Sindromul de tunel carpian poate surveni din cauza unor caracteristici anatomice specifice fiecărui individ: un tunel carpian poate fi nativ foarte îngust, dar cel mai important factor de risc rămâne profesia.

Cei mai expuşi sunt cei care realizează mişcări bruşte şi frecvente din articulaţia mâinilor, cei care lucrează mult la computer, cei care lucrează în poziţii dificile sau cei care trebuie să ţină diverse greutăţi în mâna.

Brooke Shields a vorbit în mai multe rânduri despre dificultăţile provocate de sindromul de tunel carpian, inclusiv în volumul biografic „Down Came The Rain”, publicat în 2005, în care a dezvăluit şi că a suferit de depresie postnatală.

Actriţa a avut apariţii sporadice în cinematografie în ultimul deceniu. Anul trecut, ea a lansat volumul autobiografic „There Was a Little Girl: The Real Story Of My Mother And Me/A fost cândva o fetiţă: Povestea mea adevărată şi a mamei mele”, în care povesteşte în detaliu relaţia cu mama sa, care a murit în 2012, dar şi momentul pierderii virginităţii.

Shields susţine în această carte că Teri Shields, mama sa, nu-şi dorea decât ca ea să fie mereu în lumina reflectoarelor. Pentru asta, nu se dădea în lături de la nimic, ajungând la un moment dat să-i aranjeze întâlniri fiicei sale cu celebrităţi doar pentru a-i asigura un loc în paginile ziarelor, relatează site-ul contacmusic.com, citat de Mediafax.

Ea a mai scris că mama sa, alcoolică, decedată la 79 de ani, o considera „cea mai mare creaţie a sa”, strategia ei fiind „noi împotriva lumii”.

Brooke a jucat în filme din adolescenţă şi avea doar 12 ani când a apărut în „Pretty Baby”. Ea susţine că mama sa încerca să o controleze şi în vremea facultăţii şi chiar după aceea.

Brooke Shields, despre care mama sa a spus că era cel mai frumos copil din lume, şi-a început cariera de model la vârsta de numai 11 luni. După debutul din „Pretty Baby” (1978), în care a jucat o prostituată minoră, în 1980 a jucat în celebra peliculă „The Blue Lagoon/Laguna Albastră”. Tot în 1980, când Shields avea doar 14 ani ea a apărut în celebrele reclame pentru jeanşii Calvin Klein, notează Mediafax.

Filmografia actriţei este una bogată, printre cele mai celebre titluri fiind „Suddenly Susan/Susan” (1996-2000), „That ’70s Show” (2004), „Hannah Montana” (2007-2009) şi „Lipstick Jungle” (2008-2009).

Între 2010 şi 2012, Brooke Shields a apărut în comedia TV „The Middle”, iar în 2013 a putut fi văzută în filmul „The Hot Flashes”, aflat în post-producţie.

Sursă: www.eva.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×