La mulți ani, Maria! E bine să sărbătorim onomastica pe 15 august? Sfânta Maria Mare sau sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită pe 15 august. Sărbătorirea celei mai importante este închinată Fecioarei Maria, însă mulți nu sunt de acord cu onomastica sa în august. Când este mai bine să sărbătorim onomastica Maicii Domnului?
În această zi sfântă se sărbătorește atât moartea și îngroparea Maicii Domnului, cât și mutarea ei la cer. În sfânta scriptură toate cântările aduc multe precizări cu privire la mutarea ei de pe pământ la cele veșnice. Biserica Ortodoxă o numește pe Maica Domnului „rugătoare nebiruită”.
La mulți ani, Maria! E bine să sărbătorim onomastica pe 15 august?
Așadar, rugăciunile sale ne miluiesc și ne mântuiesc pe noi. Postura de rugăciune nu o face să fie pusă pe același registru cu Hristos. Chiar dacă este mai cinstită decât îngerii și sfinții, Biserica Ortodoxă o precinstește pe Maica Domnului, dar nu exagerează cinstirea sa considerând-o comântuitoare.
Citește și: Decizia luată în cazul celor doi bărbaţi reţinuţi pentru atacul asupra jandarmilor
Citește și: Cabral, mesaj MANIFEST după protestul diasporei: „Am pierdut, băi. Ne-am pierdut. Neam pierdut”
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Mulți români sunt în dilemă în ceea ce privește data în care trebuie să se sărbătorească numele sfintei Maici. Unii spun că trebuie sărbătrit pe 15 august, alții spun ca pe 8 septembrie. Însă mai este categoria celor care petrec în ambele zile. Rânduiala consideră ca cea mai importantă zi pentru cinstirea Maicii Domnului este pe 15 august. În acea zi ea a adormit și a înviat, simbolizând învierea muritorilor de rând atinși de Divinitate. Așadar, felicitarea oamenilor cu derivate ale numelui cu: „La mulți ani, Maria!” depinde de credințele fiecăruia, însă recomandat ar fi, de către tradiții și spuse, să sărbătorim onomastica pe 15 august.
Povestea Maicii Domnului
Dumnezeu descoperă cu ajutorul unui înger ziua trecerii la cele sfinte. Maica Domnului urcă să se roage în Muntele Măslinilor, apoi împarte văduvelor și săracilor veșmintele sale, cerându-și iertae de la toți. Aceasta îi încredințează că va mijloci pentru tată lumea. A binecuvântat tot și și-a dat sufletul în mâinile Fiului ei. În icoana Adormirii Maicii Domnului, Sfânta Maria este reprezentată stând întinsă pe pat, în mijlocul Apostolilor, în vreme ce Hristos primeșye în brațe sufletul Maicii Sale, simbolizat printr-o figură mică de copil îmbrăcat în alb.
Sfinții Apostoli au fost îndrumați de Duhul Sfânt să revină la Ierusalim ca să fie prezenți la înmormântarea Maicii Domnului. Trupul Fecioarei Maria a fost dus la mormântul Ghetsimani în cântările îngerilor. După trei zile, ajunge Sfântul Apostol Toma și cere să fie deschis mormântul ei, astfel vede că trupul ei fusese ridicat de Hristos din mormânt.