Klaus Iohannis, obligat să plătească 1,2 milioane de lei către statul român! “Să fie un exemplu!”

Ionuţ Cataramă  
înStiri de ultima ora
06/07/2018, 15:14
Klaus Iohannis, obligat să plătească 1,2 milioane de lei către statul român! “Să fie un exemplu!”
Prima reactie a lui Klaus Iohannis, dupa revocarea lui Kovesi

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat public suma pe care preşedintele României o are de achitat.  Klaus Iohannis, obligat să plătească 1,2 milioane de lei către statul român!

Aceşti bani reprezintă chiriile percepute pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Klaus Iohannis, obligat să plătească 1,2 milioane de lei către statul roman: “Ar fi correct, legal şi moral”

Ministrul Finanţelor a vorbit despre situaţia specială în care se află preşedintele României. De ce consideră Eugen Teodorovici că Iohannis trebuie să achite imediat datoria către bugetul de stat!

Ar fi corect, legal şi moral din partea domnului preşedinte să facă plata acelei sume imediat către statul român. (…) Suma oricum se va plăti în momentul în care instanţa de la Hunedoara va decide, în acele dosare pe rol, dacă cel care a revendicat are sau nu are dreptul la o parte din acel imobil. Dacă are, va primi şi el o sumă, dacă nu are, înseamnă că statul român va rămâne cu întreaga sumă. Dar oricum, suma aceea trebuie dată către statul român, aici nu este niciun fel de dubiu, şi cred că domnul preşedinte ar trebui să fie un exemplu pentru toţi românii şi să facă plata imediat către statul român a sumei de 1,2 milioane lei

Domnul preşedinte suma o are clară, pentru că pentru suma respectivă a plătit impozit, şi fiecare zi de întârziere de neplată a acelei sume va atrage după sine şi plată de dobânzi, pentru că şi astăzi domnul preşedinte beneficiază de acea sumă, o foloseşte. Dacă a cheltuit-o, trebuie să o dea înapoi, că a cheltuit nu este treaba noastră ca stat. Statul are nevoie de fiecare ban în parte pentru a-l folosi în interesul comunităţilor. Suma aceea, dânsul ştie foarte bine că trebuie să o plătească. “Ar fi corect, legal şi moral din partea domnului preşedinte să facă plata acelei sume imediat către statul român. (…) Suma oricum se va plăti în momentul în care instanţa de la Hunedoara va decide, în acele dosare pe rol, dacă cel care a revendicat are sau nu are dreptul la o parte din acel imobil. Dacă are, va primi şi el o sumă, dacă nu are, înseamnă că statul român va rămâne cu întreaga sumă. Dar oricum, suma aceea trebuie dată către statul român, aici nu este niciun fel de dubiu, şi cred că domnul preşedinte ar trebui să fie un exemplu pentru toţi românii şi să facă plata imediat către statul român a sumei de 1,2 milioane lei.

Klaus Iohannis, obligat să plătească 1,2 milioane de lei către statul român: „Avem nevoie de fiecare ban!”

Domnul preşedinte suma o are clară, pentru că pentru suma respectivă a plătit impozit, şi fiecare zi de întârziere de neplată a acelei sume va atrage după sine şi plată de dobânzi, pentru că şi astăzi domnul preşedinte beneficiază de acea sumă, o foloseşte. Dacă a cheltuit-o, trebuie să o dea înapoi, că a cheltuit nu este treaba noastră ca stat. Statul are nevoie de fiecare ban în parte pentru a-l folosi în interesul comunităţilor. Suma aceea, dânsul ştie foarte bine că trebuie să o plătească.

De asta este şi preşedintele României, pentru că este unic în România, presupun, de asta a fost ales de populaţie, să fie un exemplu pentru noi toţi. Tocmai de asta ar fi bine să fie dânsul o pildă de urmat în lucrurile bune şi e bine să facă o astfel de plată. Eu, dacă aş fi în poziţia domniei sale, asta aş face, pentru că în perioada 2001-2015 te-ai folosit de nişte bani, banii aceia te-ai îndestulat cu ei, te-ai îmbogăţit nejust”, a spus Teodorovici pentru Agerpress.ro, citată de Libertatea.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×