Preşedintele Iohannis o apără pe Kovesi! „Nu au fost motive temeinice pentru revocare”

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
23/02/2018, 15:12
Preşedintele Iohannis o apără pe Kovesi! „Nu au fost motive temeinice pentru revocare”
Klaus Iohannis a revocat-o din functie pe Laura Codruta Kovesi

Preşedintele României sare în apărarea procurorului şef al DNA! Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu a văzut raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pe baza căruia a cerut revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă, din punctul său de vedere, nu au fost „motive temeinice” pentru acest demers.

„Aceasta este o procedură care va mai dura. M-am exprimat aseară instituţional, cum au constatat mai mulţi analişti, dar asta este părerea mea. Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat domnul ministru. Însă prestaţia pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut”, a spus şeful statului, înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, întrebat cu privire la decizia ministrului Justiţiei de a cere revocarea procurorului-şef al DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis o apără pe şefa DNA!

„Nu ştiu în ce măsură cele prezentate reflectă raportul sau nu. Ce ne-a prezentat domnul ministru a fost total lipsit de claritate şi la o primă citire pe diagonală a fost lipsit şi de temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea. Spun acest lucru fiindcă legea prevede destul de detaliat ce anume se urmăreşte când se întocmeşte un astfel de raport. Mai mult astăzi nu o să vă spun şi nici nu aş avea ce să vă spun”, le-a declarat Iohannis jurnaliştilor.

Şeful statului a precizat că „mult promisul raport” nu a apărut pe site-ul Ministerului Justiţiei şi nici nu a ajuns la Administraţia Prezidenţială.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×