Klaus Iohannis, mesaj pentru românii plecaţi în străinătate! Ţi se face pielea de găină

Ionuţ Cataramă  
înStiri de ultima ora
27/05/2018, 10:15
Klaus Iohannis, mesaj pentru românii plecaţi în străinătate! Ţi se face pielea de găină
Klaus Iohannis mesaj pentru românii din străinătate. Ce le-a transmis preşedintele ţării celor din diasporă

Preşedintela a ţinut să transmită câteva cuvinte din suflet. Klaus Iohannis, mesaj pentru românii plecaţi în străinătate! Vorbele lui îi fac şi pe cei mai puţini sensibili să vibreze.

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii plecaţi în străinătate!

„În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alții, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară, de aceeași limbă şi de aceleaşi datini.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Numeroasa diasporă românească contribuie la promovarea identității noastre, fiecare român fiind un purtător de mesaj al culturii și al obiceiurilor noastre. Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor. Doar astfel, românii pot reveni acasă pentru a-și pune în slujba comunității toate aptitudinile, mentalitatea înnoită şi experiența dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice.

În acest An Centenar, în faţa atâtor provocări cotidiene, sunt tot mai potrivite spusele marelui Nicolae Titulescu: «Nu se poate ca ceea ce a conceput mintea românească, ca ceea ce a simţit inima românească, să nu poată înfăptui energia românească. »

La mulţi ani, români de pretutindeni!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis conform ştiripesurse.ro

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×