Klaus Iohannis l-a lăudat pe Remus Pricopie la negocierile cu PSD, dar va merge în continuare pe varianta alegerilor anticipate

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 16:59
Klaus Iohannis l-a lăudat pe Remus Pricopie la negocierile cu PSD, dar va merge în continuare pe varianta alegerilor anticipate
Klaus Iohannis l-a lăudat pe Remus Pricopie la negocierile cu PSD *foto: facebook Remus Pricopie

Joi au loc consultări la Palatul Cotroceni între președintele României, Klaus Iohannis, și partidele parlamentare. Astfel, PNL l-a propus din nou pe Ludovic Orban, dar va marșa pe alegeri anticipate, în timp ce Partidul Social-Democrat l-a desemnat drept premier pe Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rector al SNSPA.

Remus Pricopie, lăudat de Klaus Iohannis la întâlnirea cu PSD-iștii

Potrivit surselor Mediafax, desemnarea lui Remus Pricopie a fost una de bun augur pentru Iohannis. Președintele l-a lăudat pe rectorul SNSPA, dar a susținut că nu are de gând să îl numească drept premier și că va merge în continuare pe mâna alegerilor anticipate, arată surse din sânul PSD.

După consultări, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD și ProRomânia au conturat ”cea mai mare majoritate parlamentară” în jurul propunerii ca Remus Pricopie să fie nominalizat pentru a forma viitorul guvern.

Consultările PSD cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui prim-ministru au avut loc, joi, la Palaul Cotroceni. Delegația social-democraților care a discutat cu șeful statului era formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Mihai Weber și Titus Corlățean.

Marcel Ciolacu, atac la Ludovic Orban după ce acesta s-a propus din nou premier

Opțiunea prezentată de PNL prin vocea lui Ludovic Orban, cel care se vrea din nou premier pentru a forța mâna PSD-iștilor să ajungă la alegeri anticipate, a fost primită cu multă supărare de către președintele interimar al social-democraților:

„Orban nu iese din logica abuzului de putere şi mai nou din logica ordonanţelor date noaptea fără avize şi a încălcării Cosntituţiei şi de a crea un conflict constituţional, juridic între Parlament şi Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai mult, Ciolacu a afirmat că ia în calcul chiar și sesizarea Curții Constituționale a României, dacă Iohannis îl va desemna din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×