Klaus Iohannis, interzis la Sărbătoarea Patrioţilor, de la Ţebea. Preşedintele e acuzat de trădare naţională

Mirela Apostol   
în Hotnews
11/09/2016, 15:22
Klaus Iohannis, interzis la Sărbătoarea Patrioţilor, de la Ţebea. Preşedintele e acuzat de trădare naţională

Klaus Iohannis a primit interzis la Sărbătoarea Patrioţilor care are loc duminică, la Ţebea. Preşedintele este acuzat că a îndoliat tricolorul şi chiar a fost ameninţat.

La Ţebea se desfăşoară duminică Sărbătoarea Patrioţilor, iar printre politicienii aşteptaţi la eveniment se numără Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. În schimb, preşedintele Klaus Iohannis nu este aşteptat la această sărbătoare dedicată memoriei lui Avram Iancu.

Organizatorul evenimentului, poetul Laurian Stănchescu, cel care an de an cinsteşte memoria „Crăişorului Munţilor”, prin organizarea celui mai mare marş-de peste 100 km, i-a trasmis un mesaj dur şefului statului. El a spus că preşedintele Iohannis nu are ce căuta la Ţebea, pentru că a îndoliat tricolorul. Poetul Laurian Stănchescu este nemulţumit de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să îi recunoască titlul de Erou Naţional lui Avram Iancu.

„Spuneam la un moment dat că dacă aş trăi în secolul al XIX-lea, l-aş provoca pe Klaus Iohannis, cavalereşte, la un duel cu pistolul. Sigur, el ştie ce ar fi urmat dacă trăiam în secolul al XIX-lea. Sunt revoltat, pentru că aici este un anti-românism al lui Klaus Iohannis, pe faţă. Este trădare naţională. Este un fel de execuţie publică a identităţii naţionale a culturii şi istoriei noastre naţionale”, a declarat Laurian Stănchescu, pentru România TV.

Ceremonialul oficial a început la ora 10.30, la cimitirul de la Ţebea, cu o slujbă religioasă de pomenire a lui Avram Iancu, oficiată de episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, împreună cu un sobor de preoţi. Vor fi depuse coroane de flori din partea autorităţilor şi instituţiilor statului, urmând ca la final să fie rostite mai multe mesaje legate de importanţa şi personalitatea lui Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 144 de ani.

Serbările Naţionale de la Ţebea se vor încheia, duminică după-amiază, cu un spectacol folcloric la care vor participa solişti de muzică populară cunoscuţi.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×