Klaus Iohannis, în ipostaze foarte rare. Imagini nemaivăzute de pe vremea când era primar al Sibiului

Dan Suta   
în Stiri mondene
20/11/2019, 20:34
Klaus Iohannis, în ipostaze foarte rare. Imagini nemaivăzute de pe vremea când era primar al Sibiului GALERIE FOTO
Klaus Iohannis. la un festival medieval din Sibiu, pe vremea când era primar. Sursa foto: Facebook

Jurnalista Floriana Jucan a scos din ”sertar” niște imagini rare cu Klaus Iohannis, de pe vremea când se îmbrăca în tot felul de costume la diferite evenimente culturale care aveau loc în Sibiu. De altfel, festivalul medieval unde a fost surprins Iohannis are loc și de când acesta a plecat de la primăria fostei capitale culturale europene. Imaginile pe care redactorul-șef al revistei Q Magazine le-a publicat pe Facebook au strâns numeroase reacții.

Klaus Iohannis, în ipostaze nemaivăzute

Fostul primar al Sibiului a participat an de an la festivalul medieval care are loc de obicei primăvara, îmbrăcat în tot felul de straie. Unii dintre internauți l-au comparat pe Iohannis cu fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, cunoscut pentru excentricitatea sa și costumele pe care le purta la tot felul de festivaluri organizate chiar de el pe malurile litoralului românesc. Printre cei care au văzut pozele Florianei Jucan au atacat-o pe jurnalistă luându-i partea candidatului la președinție, care a scris un text ironic la adresa acestuia. (Pentru a vedea imaginile cu Iohannis, accesează galeria foto a articolului).

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Fetiș medieval cu vasalități”, este comentariul pe care l-a notat jurnalista la fotografiile postate. „Au vreo 100 de ani pozele … v-a fost tare greu să găsiți în arhivă… De ceva mai recent nu ați găsit să vă legați? Nimic, nimic? Și oricum nu ați găsit mare lucru… nimic compromițător! Doar niște costume purtate simbolic”, este unul dintre comentariile pe care le-au scris oamenii pe Facebook.

Un internaut spune că festivalul este o mascaradă culturală

„Toată această mascaradă așa-zis ”culturală” nu e decât un Kitsch penibil chiar dacă se repetă și în alte orașe din Transilvania. O maimuțăreală stradală a ceea ce a fost, probabil, cândva, viața prin aceste orașe nu ne aduce vreun câștig cultural ci doar unul de amuzament. Iar ca persoană serioasă să te pretezi la astfel de ”panoramă a deșertăciunilor” înseamnă să te arunci în plin penibil! Râdeam cândva de Băsescu ce mi se părea comic dar azi cred că el, cu toată înclinația spre show, nu s-ar fi pretat la așa ceva…”, a scris altcineva.

 

Închide ×