Klaus Iohannis, după ce a picat Guvernul: „Voi convoca partidele mâine la ora 11:00”. Președintele vrea alegeri anticipate

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 15:42
Klaus Iohannis, după ce a picat Guvernul: „Voi convoca partidele mâine la ora 11:00”. Președintele vrea alegeri anticipate
Klaus Iohannis își dorește alegeri anticipate. Sursa foto: digi24.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații după ce a picat Guvernul, în urma moțiunii de cenzură care a avut loc astăzi. Reamintim că guvernul a fost demis cu 238 de voturi în Parlamentul României, iar moțiunea a fost votată inclusiv de aleși social-democrați.

Klaus Iohannis vrea anticipate

Președintele a spus că e nevoie, mai mult decât oricând, de organizarea alegerilor anticipate, pentru ca românii să își exprime clar dorința și anume ce partide vor să guverneze. Pentru asta, spune șeful statului, este nevoie de consens politic între toate formațiunile care se află acum în Parlamentul României.

„Astăzi a câștigat România. Votul românilor dat pe 26 mai a fost, iată, întru totul și pe deplin respectat. Căderea guvernului PSD este rezultatul firesc. Succesul moțiunii confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul de la referendum și europarlamentare. Felicit Partidul Național Liberal pentru inițiativa acestei moțiuni și pentru efortul parlamentarilor de a găsi susținere și sprijin”, a declarat Iohannis astăzi.

klaus iohannis
Președintele va convoca mâine partidele, de la ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Sursa foto: adevărul.ro

Iohannis: „Voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar”

„Felicit totodată și celelalte partide de opoziție care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern pesedist eșuat și derutat. Românii au cerut să nu se producă îndepărtarea țării noastre de UE. Am reușit să blocăm dezastrul PSD. Este un semn de maturitate politică pentru că orice zi cu guvernul Dăncilă a însemnat încă o zi pierdută. Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine de la ora 11:00 pentru că avem urgentă nevoie de un nou guvern. Voi propune o soluție de Executiv cu un mandat foarte clar”, a mai spus președintele astăzi.

Iohannis spune că deși e o mare reușită trecerea moțiunii, bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. Acesta a făcut apel la români și anume să iasă într-un număr cât mai mare la vot la viitoare alegeri, locale și parlamentare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×