Klaus Iohannis atacă OUG pe Justiție, anunțată de Tudorel Toader

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/02/2019, 12:49
Klaus Iohannis atacă OUG pe Justiție, anunțată de Tudorel Toader
Președintele iese la atac pe tema OUG

Președintele Klaus Iohannis iese la atac pe tema pe tema Ordonanței de Urgență anunțată de Tudorel Toader, prin care se modifică Legile Justiției. Într-o postare publicată pe contul personal de Facebook, șeful statului afirmă că PSD acționează împotriva României și a statului de drept în sine, creând astfel un statut special pentru cei care au probleme cu legea.

PSD a acționat astăzi din nou împotriva Justiției și a statului de drept, împotriva României și a cetățenilor. Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanțe de urgență un statut special pentru cei care au probleme în justiție. Și românii, și liderii europeni știu că nu există nicio altă justificare pentru obsesia de a slăbi până la ineficiență justiția din România, în afară de interesele personale. România nu poate fi pusă la dispoziția celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiției” , scrie Klaus Iohannis pe respectiva rețea de socializare.

Klaus Iohannis iese la atac după ce Tudorel Toader a anunțat OUG pentru Legile Justiției

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a făcut anunțul privind noua OUG pentru modificarea Legilor Jsutiției. De asemenea, în cadrul conferinței de presă susținute marți, acesta a abordat și subiectul referitor la numirea șefilor de la DNA, DIICOT și Parchetul General.

Tudorel Toader a anunțat OUG pe legile justiției
Tudorel Toader a anunțat OUG pe legile justiției

 

Prima ordonanţă de urgenţă se referă la unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 pentru punerea în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European. (…) Ordonanţa de urgenţă pe care Guvenul a adoptat-o astăzi nu se referă la procurorul-şef european. Pentru că în privinţa alegerii procurorului-şef european există o altă procedură, un alt regulament şi procedura este în curs de derulare. A doua ordonanță are un titlu mai lung. OUG privind unele măsuri temporare privind concursul de admitere la CSM, formarea procurorilor, precum și pentru modificarea și completarea legii 303 privind statutul judecătorilor și a legii 317.2004 privind CSM – prin urmare toate cele 3 legi ale justiției”, a transmis Tudorel Toader în cadrul conferinței sale de presă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×