Klaus Iohannis are forțe pregătite să intervină în Australia! Anunțul făcut de MAI

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 08:24
Klaus Iohannis are forțe pregătite să intervină în Australia! Anunțul făcut de MAI
România este pregătită să ajute Australia 

România este pregătită cu forțe instruite pentru a da o mână de ajutor autorităților din Australia în lupta împotriva incendiilor de vegetație care au luat zeci de vieți omenești, au ars sute de case și au ucis mii de animale sălbatice!

România este pregătită să ajute Australia

„MAI răspunde apelului lansat la nivel european şi are forţe pregătite pentru a fi trimise în Australia. La nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecţie Civilă (EUCPM), ca urmare a incendiilor generalizate din Australia.

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situaţii de Urgenţă al Uniunii Europene (ERCC) a lansat în această seară un apel către statele membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziţie pentru a fi dislocate în vederea intervenţiei în Australia”, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Uniunea Europeană a sunat adunarea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a adus la cunoştinţa premierului solicitarea Centrului de Coordonare a Răspunsului în Situaţii de Urgenţă al Uniunii Europene, care a dispus transmiterea informaţiilor referitoare la resursele umane şi logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia.

„Preşedintele Klaus Iohannis a fost informat cu privire la resursele de care dispune ţara noastră şi a transmis ca, în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp.

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, la nivelul Uniunii Europene va fi constituită o rezervă de forţe de intervenţie şi salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziţie de ţările ce deţin capacităţi în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parţial, în funcţie de necesităţi şi de evoluţia situaţiei din acest stat”, precizează MAI.

Bilanţul incendiilor catastrofale din Australia a ajuns la 24 de morţi şi cel puţin două mii de case distruse. Aceste incendii au izbucnit încă din luna septembrie, iar pompierii nu au reușit să le stingă.

Guvernul de la Canberra a alocat încă două miliarde de dolari pentru a creşte eforturile de stingere a incendiilor care au cuprins milioane de hectare de teren.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×