Klaus Iohannis anunță măsurile luate în urma discuției cu liderii europeni. „Fac un apel ca românii să renunțe la deplasări dacă nu sunt obligatorii. Paza bună trece primejdia rea”

în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 23:00
Klaus Iohannis anunță măsurile luate în urma discuției cu liderii europeni. „Fac un apel ca românii să renunțe la deplasări dacă nu sunt obligatorii. Paza bună trece primejdia rea”
Klaus Iohannis anunță măsurile luate în urma discuției cu liderii europeni. Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, a organizat o conferință de presă, pentru a prezenta măsurile împotriva coronavirusului, după discuția pe care șeful statului a avut-o, prin video-conferință, cu liderii europeni.

Iohannis anunță ce a discutat cu liderii europeni

Klaus Iohannis s-a adresat românilor, marți seara, pentru a prezenta concluziile luate în urma discuțiilor avute cu liderii europeni

„Trebuie să fim realiști, riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului presupune un efort coordonat. Europa este în stare de mobilizare. În această seară am vorbit cu toți liderii statelor UE despre evoluția situației în țările noastre”, a spus Klaus Iohannis.

„Protejarea cetățenilor este prioritatea zero. Cu toții suntem de acord că este absolut necesar să ne coordonăm eforturile. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză”, a mai declarat șeful statului.

Astfel, este necesar ca autoritățile locale, naționale și europene să lucreze împreună, pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus, dar și pentru a proteja economia țării. În acest sens, președintele anunță că mâine va avea o întâlnire cu Orban și Cîțu.

„Numai împreună vom reuși să prevenim efectele grave asupra economiei europene. În acest sens am convocat deja pentru mâine, la ora 11:00, o discuție cu premierul și ministrul Finanțelor”, a mai spus Iohannis.

Iohannis: Paza bună trece primejdia rea

Referitor la numărul de infecții cu COVID-19 din România, Iohannis nu este îngrijorat, întrucât, spune șeful statului, alte țări au înregistrat situații mai grave.

„Deși s-au confirmat 29 de cazuri, ele sunt foarte puține comparativ cu alte state. Nu avem răspândire comunitară a virusului. Este esnția să facem tot ce este posibil pentru a preveni un scenariu pentru a nu avea răspândire necontrolată a infecției”, a spus Klaus Iohannis.

„Efortul autorităților nu va fi suficient fără coorperarea totală a cetățenilor. Fac apel la responsabilitatea fiecăruia. respecați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă și protejați-i și pe cei apropiați dumneavoastră”, a mai spus șeful statului, în cadrul conferinței de la Cotroceni.

Nu în ultimul rând, Iohannis a făcut un apel către români, cerându-le să evite, pe cât posibil, deplasările.

„Fac un apel ca românii să renunțe la deplasări dacă nu sunt obligatorii. Paza bună trece primejdia rea – sunt cuvinte după care trebuie să ne ghidăm comportamentul”, a încheiat șeful statului conferința de la palatul Cotroceni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×