Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Vom avea un referendum pentru justiție”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/12/2018, 19:26
Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Vom avea un referendum pentru justiție”
Klaus Iohannis, despre referendumul Justiției.

Klaus Iohannis a anunțat în cursul zilei de marți că va fi un referendum pentru justiție, a declarat șeful de stat la o întâlnire cu tinerii din Capitală. Nu putem organiza un referendum în perioada sărbătorilor de iarnă”, a specificat acesta.  „Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Parlamentul vota în anul 2017 avizarea referendumului propus de către președinte, în unanimitate. „Este o mare problemă şi un mare pericol, pentru că, dacă aleşii nu mai au contact cu alegătorii, lucrurile ajung să fie dezbătute de unii şi de alţii în paralel, ceea ce duce până la urmă la o neîncredere în ceea ce fac politicienii.”

Klaus Iohannis, despre referendum pentru justiție: „Sunt dispus să fac orice”

Klaus Iohannis a declarat marți, 18 decembrie, că se va înfăptui referendumul pentru justiție. „Mi-a plăcut această probă de a lua contact cu cineva care are o demnitate publică. Suntem într-o fază în care, din păcate, foarte mulţi politicieni pierd contactul cu oamenii.

Este o mare problemă şi un mare pericol, pentru că, dacă aleşii nu mai au contact cu alegătorii, lucrurile ajung să fie dezbătute de unii şi de alţii în paralel, ceea ce duce până la urmă la o neîncredere în ceea ce fac politicienii şi aceasta, de exemplu, în spaţiul european duce la euroscepticism şi este periculos pentru că ne îndepărtează de un proiect foarte bun”, a mai spus președintele României.

Klaus Iohannis, orice pentru justiție!

Șeful statului a declarat, în contextul discuțiilor despre schimbările aduse privind legile Justiției, în luna noiembrie a anului 2017 că: „Voi foarte activ în acest proces legislativ şi voi face uz de toate atribuţiile. Păi, am spus-o mai înainte.

Sunt dispus să folosesc absolut toate pârghiile și prerogativele prezidențiale pentru a interveni în aces proces, în sensul păstrării independenței justiție.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×