Klaus Iohannis, o gură de aer proaspăt pentru PNL în București! Președintele a dublat scorul liberalilor în Capitală la alegerile prezidențiale

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 12:37
Klaus Iohannis, o gură de aer proaspăt pentru PNL în București! Președintele a dublat scorul liberalilor în Capitală la alegerile prezidențiale
Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale și la București *foto: facebook Klaus Iohannis

Primul tur al alegerilor prezidențiale i-a trimis în turul doi pe Klaus Iohannis și pe Viorica Dăncilă. Candidatul Alianței USR-Plus a câștigat în jur de 15% din totalul voturilor românilor, sub scorul pe care l-au avut la alegerile europarlamentare din 26 mai. Mai mult, Klaus Iohannis a reușit o victorie importantă și în Capitală, acolo unde PNL, partidul care l-a avut drept candidat, a avut un scor mult mai mic în alegerile pentru europarlamentare.

Klaus Iohannis a câștigat alegerile în Capitală, cu un scor aproape dublu față de cel al PNL-ului

Președintele Klaus Iohannis a adunat în Capitală 31,76 la sută, adică 289.623 de voturi, după numărarea voturilor din 1274 dintre cele 1275 (99,92 la sută) de secții. El a reușit să câștige în toate cele șase sectoare. Dan Barna a fost votat de 226.370 de alegători în București și a obținut un scor de 24,83 la sută. Viorica Dăncilă a strâns 17,89 la sută din voturi și a fost aleasă de 163143 de persoane, conform rezultatelor parțiale.

În ceea ce privește lupta dintre Viorica Dăncilă și Dan Barna, candidatul Alianței USR Plus a învins-o pe Dăncilă în cinci din cele șase sectoare. Dan Barna a obținut cle mai bun procent în sectorul 6, unde a strâns 26,5%, urmat de Sectorul 3 cu 26,1%. Viorica Dăncilă a reușit să își adjudece un număr mai mare de voturi în Sectorul 5 unde a adunat un procent de 21,4%, în timp ce Barna a primit sufragiile a 20,4% dintre cei prezenți la urne.

USR Plus câștigase detașat alegerile europarlamentare la București

Victoria lui Iohannis în Capitală vine pe fondul unui scor foarte slab obținut de PNL în București în cadrul alegerilor europarlamentare. Atunci Alianța USR Plus a „măturat” totul în cale și a obținut un procentaj de 40,63% în București. Atunci, PSD a strâns 16,68% și s-a poziționat pe locul secund în Capitală, în timp ce PNL a adunat 16,38% în București la alegerile din 26 mai.

Așadar, președintele în funcție dă un nou impuls filialei din București a PNL-ului și dă un plus liberalilor în negocierile pentru candidați care urmează cu cei de la USR și Plus, în contextul în care alegerile pe București ar rămâne într-un singur tur.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×