Iohannis a semnat decretele de numire a noilor miniştri. Tăriceanu şi Dragnea nu vor merge la Cotroceni!

Filon Stan   
în Hotnews
17/10/2017, 16:10
Iohannis a semnat decretele de numire a noilor miniştri. Tăriceanu şi Dragnea nu vor merge la Cotroceni!

Criza din Guvern este aproape de a se încheia! Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a noilor miniştri propuşi de PSD la Ministerul Dezvoltării Regionale, la Ministerul Fondurilor Europene şi la Ministerul Transporturilor. Ceremonia de învestire a noilor miniştri va avea loc la ora 19.30 la Palatul Cotroceni, iar Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au anunţat că nu vor merge la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretele prin care se ia act de demisiile miniştrilor Sevil Shhaideh, de la Ministerul Dezvoltării, Rovanei Plumb de la Ministerul Fondurilor Europene şi Razvan Cuc. de la Ministerul Transporturilor şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Klaus Iohannis a semnat demisiile vechilor ministri, dar a semnat şi nominalizările PSD pentru ministerele vacante

Ulterior, Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a noilor miniştri propuşi de PSD: Paul Stănescu, în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Marius Nica, în funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, şi Felix Stroe, în funcţia de ministru al Transporturilor.

Miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb şi-au anunţat demisiile joi seară, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, după ce premierul Mihai Tudose anunţase cu câteva zile înainte că membrii Guvernului care au probleme penale vor fi remaniaţi. Totuşi, Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentului din partea ALDE, a rămas în funcţie, deşi DNA a solicitat începerea urmăririi penale pe numele său. El este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale.

În locul miniştrilor demisionari, PSD i-a propus pe Paul Stănescu, liderul PSD Olt, pentru conducerea Ministerului Dezvoltării şi pentru postul de vicepremier, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, pentru Ministerul Transporturilor, şi Marius Nica, la conducerea Ministerului Fondurilor Europene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×