Klaus Iohannis a promulgat legea care vizează restituirea banilor pe taxa specială pentru autovehicule

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/11/2018, 20:04
Klaus Iohannis a promulgat legea care vizează restituirea banilor pe taxa specială pentru autovehicule
Klaus Iohannis a premulgat legea care vizează restituirea taxei speciale la autoturisme și autovehicule

Klaus Iohannis a semnat luni, 12 noiembrie, decretele care vizează două legi: una care are în vedere restituirea banilor pe taxa specială a autoturismelor și autovehiculelor, dar și taxa emisiilor poluante și timbru de mediu. Șeful statului așteaptă aprobarea Ordonanței de urgență pentru intențiile sale care cer restituirea sumelor taxelor speciale, taxe de emisii poluante și timbul de mediu ale autovehiculelor.

Prima lege privește aprobarea OUG nr.52/2017, și are în vedere reglementarea pe o cale administrativă a sumelor texei speciale pentru autoturisme și autovehicule. A doua lege este prevăzută de Legea cu numărul 207/2015, și privește Codul de procedură fiscală, ce își are finele valorii sumei de la momentul în care este achitată taxa până în moentul în care este restituită.

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevedere restituirea sumelor pe taxa specială

Șeful statului a promulgat două legi care privesc exclusiv taxele speciale pentru autoturisme și autovehicule. De asemenea, de menționat este faptul că dreptul de a cere suma înapoi vine numai în momentul în care intră în vigoare ordonanța de urgență. Aceasta se va face chiar dacă momentul în care s-a perceput taxa nu coincide cu data ordonanței.

Un lucru care trebuie bine cunoscut de cei care vor să beneficieze de această restituire a sumei este faptul că cererile pentru aceasta au fost depuse până la data de 31.08.2018. Decizia emisă de un organ fiscal va fi cea care va spune clar dacă suma va fi înapoiată, potrivit articolului 77 din Legea cu numărul 207/2015. Urmarea este comunicarea deciziei finale contribuabilului.

 Klaus Iohannis, despre mașinile ecologice: „Mașinile hibrid câștigă”

Prezent la Salonul Internațional Auto dein Capitală, președintele Kalus Iohannis a admirat mașinile ecologice, dar și cele de lux. „Am văzut foarte multe mașini frumoase. Și am înțeles că românii își doresc mașini, cred că și românii și eu ne dorim să avem și drumurile aferente, pentru că aici lucrurile se mișcă foarte foarte slab și recunosc că este o supărare de a mea că în domeniul infrastructurii de transport în ultima vreme nu am văzut nicio mișcare, realizare. E clar că avem foarte mult de lucru”, a spus președintele.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×