Kim Jong-Un îşi macină propria ţară cu testele nucleare! Ce se întâmplă după fiecare test! Populaţia, în pericol!

Filon Stan   
în Hotnews
16/10/2017, 00:02
Kim Jong-Un îşi macină propria ţară cu testele nucleare! Ce se întâmplă după fiecare test! Populaţia, în pericol!

Kim Jong-Un îşi distruge propria ţară cu testele nucleare pe care le face! În zona unde au loc testele au avut loc cutremure şi chiar alunecări de teren. ultimul cutremur a fost unul mic, de 2,7 grade pe scara Richter, însă au avut loc şi cutremure de peste 6 grade pe scara Richter, spun speciualiştii.

Un seism de mică intensitate a fost detectat vineri dimineaţă în apropierea poligonului de la Punggye-ri, unde Coreea de Nord desfăşoară teste nucleare, anunţă Reuters. Cutremurul a avut magnitudinea 2,7 şi a avut loc la o adâncime de trei kilometri, în provincia Hamgyong. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cutremurele de după testele nucleare slăbesc zona poligonului

Este cel mai recent dintr-o serie de cel puţin trei mişcări telurice produse după testul nuclear făcut în 3 septembrie de Phenian, care a provocat un seism cu magnitudine 6,3, ceea ce i-a determinat pe experţi să afirme că ar fi putut fi afectată zona muntoasă din nord-vestul ţării, unde au avut loc toate cele şase teste nucleare.

Specialiştii spun că seria de cutremure şi alunecările de teren din zona poligonului au drept cauză explozia puternică din 3 septembrie, care a destabilizat regiunea, motiv pentru care experţii apreciază că poligonul nu ar mai trebui folosit pentru teste nucleare.

„Explozia din 3 septembrie a avut o asemenea putere încât există posibilitatea ca tunelurile existente sub poligon să se fi prăbuşit”, a declarat Kim So-gu, cercetător la Institutul Sesimologic Coreean. „Cred că regiunea Punggye-ri este saturată. Dacă va mai avea loc un nou test în regiune, ar putea risca o poluare radioactivă”, a spus cercetătorul.

„Motivul pentru care Punggye-ri a devenit poligonul de teste nucleare al Coreei de Nord este tocmai acela că zona era considerată stabilă şi că rareori au existat cutremure acolo”, a declarat un profesor de la Universitatea din Seul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×