Coreea de Nord a publicat poze de la testul care a pus pe jar puterile mondiale!

Filon Stan   
în Galerie foto
30/11/2017, 13:00
Coreea de Nord a publicat poze de la testul care a pus pe jar puterile mondiale! GALERIE FOTO

Regimul nord-coreean agită din nou pe toată lumea! A publicat 40 de poze de la testul balistic care a alarmat marile puteri ale lumii! Kim Jong-un a spus chiar că respectiva rachetă poate lovi Statele Unite ale Americii în orice punct! VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

După cum se vede în imaginile publicate, testul a fost făcut sub atenta supraveghere a liderului nord-coreean Kim Jong-un, transmite agenţia EFE. Seria de 42 de imagini, publicate în ziarul Rodong Sinmun, arată o rachetă cu vârful rotunjit şi dimensiuni mari, pentru al cărei transfer a fost dezvoltată o platformă mobilă de lansare calificată de Kim Jong-Un ca „impecabilă”, conform relatării publicaţiei citate.

Kom Jong-un a publicat 42 de poze de la ultimul test balistic

Fotografiile difuzate joi surprind pregătirea lansării şi diverse imagini ale proiectilului din timpul ascensiunii, precum şi un Kim Jong-Un surâzător care observă evenimentul atât de afară, cât şi de la un post de control. Liderul nord-coreean s-a arătat „foarte emoţionat” şi „satisfăcut” pentru dezvoltarea noii Hwasong-15 (Marte-15, în coreeană) şi i-a „felicitat călduros” pe oamenii de ştiinţă, tehnicienii şi ceilalţi lucrători implicaţi în acest proces, a arătat Rodong.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat miercuri că ţara sa a devenit stat nuclear în sensul deplin al cuvântului după testarea cu succes a unui nou tip de rachetă capabilă să lovească orice punct de pe teritoriul SUA.

Potrivit Phenianului, racheta a atins altitudinea de 4.475 km înainte de a cădea la 950 kilometri de la locul de lansare. Un expert occidental a apreciat că traiectoria în formă de clopot, pe verticală, sugerează că ar avea de fapt o rază de 13.000 de kilometri, suficientă pentru a lovi orice oraş important din Statele Unite, notează France Presse.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×