Jurnalistul care a coordonat investigaţia Panama Papers a fost ucis! Assange oferă 20 de mii de euro pentru informaţii! GALERIE FOTO

Filon Stan   
în Hotnews
17/10/2017, 11:46
Jurnalistul care a coordonat investigaţia Panama Papers a fost ucis! Assange oferă 20 de mii de euro pentru informaţii! GALERIE FOTO GALERIE FOTO

Cel mai incomod jurnalist din Malta, care a coordonat investigaţia Panama Papers, a fost ucis! Maşina jurnalistei Daphne Caruana Galizia a fost făcută praf, luni, după ce un dispozitiv a explodat în timp ce jurnalista se afla în interiorul maşinii sale. Jurnalista a făcut publice afaceri de miliarde de dolari, care vizau politicieni din toată lumea, evazionişti şi chiar traficanţi de droguri. Investigaţia Panama Papers face referire şi la 100 de cetăţeni din România! Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, oferă 20 de mii de euro recompensă pentru informaţii care să ducă la condamnarea celor care au ucis-o pe jurnalista malteză! Vezi mai multe imagini sus, în Galeria Foto!

Bloggerul Daphne Caruana Galizia ale cărui postări adunau mai mulţi cititori decât ziarele din Malta, a fost descrisă recent de Politico drept “one-woman WikiLeaks”, arată news.ro. Postările ei deranjau atât instituţiile publice, cât şi personaje influente ale lumii interlope din Malta. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Jurnalistul ucis a fost incomod pentru mai mulţi politicieni

Cele mai recente dezvăluiri ale ei îl vizau pe premierul maltez, Joseph Muscat, şi pe doi dintre consilierii săi cei mai apropiaţi, făcând legătura între companii offshore deţinute de cei trei şi vânzarea de paşapoarte malteze şi plăţi din partea guvernului Azerbaidjanului. Până acum, atacul nu a fost revendicat. Preşedintele Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, a făcut apel la calm.

„În aceste momente, când ţara este şocată de un astfel de atac, cer tuturor să îşi cântărească vorbele, să nu dea verdicte şi să dea dovadă de solidaritate”, a spus aceasta. Documentele Panama Papers, unde se află firma de avocatură Mossack Fonseca care s-a ocupat de înfiinţarea companiilor offshore, au pus într-o situaţie dificilă politicieni şi oameni de afaceri din întreaga lume.

Premierul islandez, dar şi un ministru spaniol şi-au dat demisia după ce presa a aflat că au fost implicaţi în reţeaua de companii offshore din paradisuri fiscale. Baza de date Panama Papers conţine informaţii despre mai mult de 200 de mii de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Informaţiile sunt un amalgam de emailuri, copii după paşapoarte, facturi care atestă plata telefonului sau a altor utilităţi, formulare bancare şi, desigur, mii de acte de înregistrare ale unor firme offshore.

Documentele oferă detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni şi demnitari din întreaga lume. Peste 11 milioane de documente arată cum o industrie globală, formată din case de avocatură şi mari bănci, vinde secrete fiscale politicienilor, evazioniştilor şi traficanţilor de droguri, precum şi miliardarilor sau celebrităţilor.

Fiscul din România a înfiinţat un grup de lucru interdepartamental, din care fac parte inspectori antifraudă şi cu alte specializări, pentru a verifica informaţiile din investigaţia jurnalistică PanamaPapers şi pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice implicate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×