Scandal la un cotidian foarte important! Jurnalist celebru suspendat din funcţie după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
21/11/2017, 12:45
Scandal la un cotidian foarte important! Jurnalist celebru suspendat din funcţie după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală! GALERIE FOTO

Scandalul hărţuirilor sexuale iese din sfera actorilor şi regizorilor de la Hollywood şi pătrunde şi în mass-media! Corespondentul vedetă al ziarului New York Times la Casa Albă, Glenn Thrush, a fost suspendat de conducerea cotidianului după ce mai multe femei l-au acuzat de hărţuire sexuală, a declarat luni pentru AFP un purtător de cuvânt.

Într-un articol publicat luni pe site-ul Vox, jurnalista Laura McGann povesteşte cum, în urmă cu cinci ani, într-un bar, Glenn Thrush i-a pus mâna pe picior şi a sărutat-o fără consimţământul ei. Alte trei femei au afirmat că au trecut prin experienţe similare, în timpul cărora jurnalistul cunoscut pentru pălăria din fetru pe care o poartă în permanenţă, le-a atins sau le-a sărutat în seri în care consumase alcool.

Jurnalistul celebru acuzat de hărţuire sexuală şi-a recunoscut vina

„Fiecare dintre aceste femei mi-a descris impresiile diferite legate de aceste experienţe: panicate, agresate, ruşinate, tulburate”, a scris jurnalista. „Am fost şi sunt furioasă”, a declarat ea despre propria stare de spirit. În toate cazurile, potrivit Laurei McGann, era vorba despre tinere ziariste de circa 20 de ani. Ultimele fapte comise ar data din iunie, potrivit articolului, una dintre victime izbucnind în lacrimi în faţa lui Glenn Thrush.

De la dezvăluirile privindu-l pe Harvey Weinstein, acuzaţii de hărţuire sau de agresiune sexuală vizându-i pe actori, regizori sau producători continuă să apară. Ele au ieşit însă din sfera Hollywoodului şi s-au extins în lumea afacerilor, a mass-media şi în politică.

Ceea ce s-a întâmplat în luna iunie „mi-a schimbat viaţa”, a spus jurnalistul de la New York Times. „Această femeie a fost bulversată de comportamentul meu şi sunt dezolat”, a adăugat el. „De mai mulţi ani, am reacţionat la o serie de crize personale şi de sănătate consumând prea mult alcool. În timpul acestei perioade, am făcut lucruri de care mi-e ruşine”, a mai spus el. „Nu mai beau din 15 iunie 2017, am reînceput terapia şi voi începe în curând un tratament pentru alcoolism. Fac eforturi din greu pentru a încerca să repar problemele pe care le-am cauzat”, a dat el asigurări.

Pentru New York Times, aceste alegaţii sunt „foarte preocupante şi nu corespund standardelor şi valorilor” acestui cotidian, a explicat grupul într-o declaraţie transmisă prin intermediul unui purtător de cuvânt. Responsabilii ziarului indică faptul că, în aşteptarea concluziilor propriei anchete, Glenn Thrush a fost suspendat din activitate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×