Jurnalist american, decapitat în Irak din răzbunare!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
20/08/2014, 08:24
Jurnalist american, decapitat în Irak din răzbunare!

Într-un videoclip postat marţi pe internet, SI arată un bărbat mascat îmbrăcat în negru care pare să taie gâtul jurnalistului. James Foley a fost răpit de bărbaţi înarmaţi în Siria în noiembrie 2012. Familia sa a postat un mesaj online după publicarea înregistrării video cerând timp ‘pentru a găsi răspunsuri’.

Foley, care la 40 de ani era un reporter cu experienţă, a acoperit în special conflictul din Libia înainte de a se duce în Siria, de unde a relatat despre revolta împotriva regimului lui Bashar Al-Assad pentru Global Post, AFP şi alte media. Potrivit mai multor mărturisiri, James Foley a fost răpit în nordul Siriei la 22 noiembrie 2012. Familia sa, care a lansat o campanie de informare, nu a mai auzit nimic despre el de atunci. Videoclipul, de mai puţin de cinci minute şi care este intitulat ‘Mesaj pentru America’, a fost filmat într-o zonă de deşert fără a se şti unde.

Bărbatul mascat ce pare să procedeze la execuţia jurnalistului vorbeşte în engleză cu accent britanic.Casa Albă s-a declarat marţi ‘îngrozită’ de decapitarea presupusă a jurnalistului american James Foley de către Statul Islamic, subliniind că serviciile de informaţii încearcă să verifice autenticitatea videoclipului postat online de jihadişti. ‘Am văzut un video ce pretinde să arate uciderea cetăţeanului american James Foley de către SI. Dacă este autentic, suntem îngroziţi de uciderea brutală a unui jurnalist american nevinovat’, a declarat Caitlin Hayden, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională într-un comunicat, citat de AFP.

Sursa: romaniatv.net

 P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi! 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×