Jean Paler, revoltat și amărât din cauza restricțiilor: „Sunt singur, bolnav cardiac cronic. Stau orb în casă”

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
13/04/2020, 19:21
Jean Paler, revoltat și amărât din cauza restricțiilor: „Sunt singur, bolnav cardiac cronic. Stau orb în casă”
Jean Paler este revoltat din cauza restricțiilor impuse de autorități. Sursa foto: Youtube

Jean Paler este foarte revoltat din cauza restricțiilor impuse de autorități. Nu are pe nimeni, este cardiac, operat pe cord deschi și îi este greu să se descurce cu alimentele și medicamentele în cele două ore stabilite pentru persoanele de peste 65 de ani.

Jean Paler, revoltat și nemulțumit față de măsurile Ordonanțelor Militare

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori de comedie ai României traversează o perioadă foarte grea și nu știe cum o să o scoată la capăt. Pandemia de coronavirus îl ține blocat în casă, singur, neajutorat, cu probleme de vedere și cu bani cât să își plătească medicamentele.

Starea de sănătate este precară, întrucât este cardiac cronic, anul trecut a fost operat pe cord deschis, iar banii sunt puțini.  Are o pensie de 940 de lei, iar la farmacie lasă, lunar, 1000 de lei.

“Sunt pensionar și am 67 de ani. Vă întreb, pe ce principii s-a dat legea ca cei trecuți de 65 de ani să stea în casă și au voie doar 2 ore să iasă din casă? Covid-19 ăsta are limită de vârstă? Pe ăla de 64 de ani sau mai tânăr nu-l ia? Căci din declarațiile și tot ce arată la televiziuni sunt de toate vârstele îmbolnaviți cu COVID-19.

Deci, care e criteriul de vârstă fixă de 65 ani și peste? Apoi, dacă sunt singur și nu am pe nimeni, bolnav cardiac cronic (ultim grad) am nevoie de alimente, de medicamente, pe care trebuie să le cumpăr, nu pot coborî sa le iau, făcând foamea și ducând lipsa strictului necesar decât așteptând ca pușcăriașii ora de ieșire la aer. Cine a gândit această lege, înainte de a o pune în practică, nu s-a gândit la cei neajutorați”, a declarat Jean Paler pentru Click.

Nu are bani să își cumpere dezinfectant și mască

Odată cu răspândirea noului coronavirus, au crescut și prețurile la dezinfectant, spirt și măști de protecție. Diferența este foarte mare, iar pensionarii, cum este și cazul lui Jean Paler, nu își permit luxul de a se proteja așa cum trebuie.

“S-a dat altă lege, să purtăm mască, să ne dezinfectăm cu spirt și altele. Ce-i cu bișnița din farmacii, cu prețurile de la 18 până la 25 de lei sticla de spirt, de 500 ml, era 5 lei înainte. O mască chirurgicală se vinde cu 8 lei și ajunge și la 30 de lei. Vă întreb, pe voi, care controlați soarta acestei țări și suflarea care a mai rămas în ea, ce măsuri de ajutorare ați luat?”

„Am pensie de 940 lei, medicamentele mă costă, ca să pot trăi, de azi pe mâine, 1.000 de lei. Oare îmi permit să cumpăr dezinfectant și masca pe care ne obligați să o purtăm? Din ce bani? Mi-am spart ochelarii de vedere și trebuie să merg să-mi fac ochelari, nu mă încadrez în legile lor”.

„Stau orb în casă. Între 11.00 și 13.00 nu-mi poate rezolva nimeni. Atunci ce voi face, voi plăti amendă că nu am dreptul să circul, că am peste 65 de ani. Dacă-mi fac o pancartă pe care scriu ce mă doare și ies în stradă, mă arestează și mă și amendează. Suntem pensionari și puși pe lista de exterminare”, a mai spus actorul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×