Romancierul francez Jean d’Ormesson a murit la vârsta de 92 de ani

Filon Stan  
înStiri de ultima ora
06/12/2017, 16:00
Romancierul francez Jean d’Ormesson a murit la vârsta de 92 de ani

Scriitorul şi academicianul francez Jean d’Ormesson, autorul romanului „Au Plaisir de Dieu” („După voia Domnului”, 1974), a murit în noaptea de luni spre marţi la vârsta de 92 de ani, a declarat familia sa pentru AFP.

Romancierul a murit în urma unui stop cardiac la casa sa din Neuilly, cartier de la periferia Parisului, a declarat fiica sa, editoarea Héloise d’Ormesson. „El a spus mereu că va pleca fără să spună totul şi astăzi este acea zi. Ne lasă nişte cărţi minunate”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Jean d’Ormesson a murit la vârsta de 92 de ani! A scris 40 de cărţi!

Ales în 1973 membru în Academia Franceză, editorialist şi fost director al Le Figaro (1974-1977), Jean d’Ormesson este autorul a aproximativ patruzeci de cărţi. Cariera sa literară a explodat în 1971 cu „La Gloire de l’Empire” (Gloria imperiului, Gallimard, 1971), operă majoră distinsă cu Marele Premiu al Academiei Franceze.

În 2015, a fost onorat cu recompensa supremă pentru orice scriitor francez – faptul de a-i fi reunită opera în prestigioasa colecţie ”La Pléiade” a Editurii Gallimard.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×