Italianul bolnav de coronavirus s-a plimbat prin două județe din România. Cu câte persoane a intrat în contact

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 20:00
Italianul bolnav de coronavirus s-a plimbat prin două județe din România. Cu câte persoane a intrat în contact
Italianul bolnav de coronavirus s-a plimbat prin două județe din România. Sursa foto: observator.tv

S-a aflat itinerariul italianului care a fost în România, apoi a fost depistat cu coronavirus. Bărbatul de 71 de ani a vizitat două judeţe: Gorj şi Dolj, potrivit unor surse.

Italianul bolnav de coronavirus s-a plimbat prin două județe din România

Italianul a fost în judeţul Dolj la mama iubitei sale, în vizită, iar în Gorj la iubita sa, apoi la o partidă de vânătoare, pe un fond privat, spun surse citate de observator.tv.

Imediat ce s-a întors în Italia bărbatul a început să se simtă rău şi a mers singur la spital, unde, în urma testelor, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Autoritățile au început să îi caute pe cei care au intrat în contact cu italianul bolnav de coronavirus

Ministerul de Externe român a efectuat de urgenţă demersuri la autorităţile italiene, pentru a obţine informaţii în legătură cu vizita italianului pe teritoriul României, aflând că bărbatul a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă, italianul despitat cu coronavirus a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Așadar, numărul celor cu care a intrat în contact este unul destul de mare.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.

Până în prezent, nu a fost depistat niciun caz de coronavirus, chiar dacă au fost mai multe persoane suspecte de a fi contractat temutul virus.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a spus joi dimineață, în emisiunea „Deşteptarea” la Europa FM, că toate testele făcute până acum au ieşit negativ la toate persoanele suspectate de a fi contractat temutul virus.

Autoritățile au pregătit 7 spitale unde în fiecare zi se fac astfel de testări pentru coronavirus. Victor Costache mai spune că după înmulţirea cazurilor în Italia a existat un val de români care s-a întors în ţară, dar nimeni nu a fost depistat pozitiv la analize.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×