Italianul bolnav de coronavirus s-a plimbat prin două județe din România. Cu câte persoane a intrat în contact

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 20:00
Italianul bolnav de coronavirus s-a plimbat prin două județe din România. Cu câte persoane a intrat în contact
Italianul bolnav de coronavirus s-a plimbat prin două județe din România. Sursa foto: observator.tv

S-a aflat itinerariul italianului care a fost în România, apoi a fost depistat cu coronavirus. Bărbatul de 71 de ani a vizitat două judeţe: Gorj şi Dolj, potrivit unor surse.

Italianul bolnav de coronavirus s-a plimbat prin două județe din România

Italianul a fost în judeţul Dolj la mama iubitei sale, în vizită, iar în Gorj la iubita sa, apoi la o partidă de vânătoare, pe un fond privat, spun surse citate de observator.tv.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Imediat ce s-a întors în Italia bărbatul a început să se simtă rău şi a mers singur la spital, unde, în urma testelor, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Autoritățile au început să îi caute pe cei care au intrat în contact cu italianul bolnav de coronavirus

Ministerul de Externe român a efectuat de urgenţă demersuri la autorităţile italiene, pentru a obţine informaţii în legătură cu vizita italianului pe teritoriul României, aflând că bărbatul a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă, italianul despitat cu coronavirus a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Așadar, numărul celor cu care a intrat în contact este unul destul de mare.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.

Până în prezent, nu a fost depistat niciun caz de coronavirus, chiar dacă au fost mai multe persoane suspecte de a fi contractat temutul virus.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a spus joi dimineață, în emisiunea „Deşteptarea” la Europa FM, că toate testele făcute până acum au ieşit negativ la toate persoanele suspectate de a fi contractat temutul virus.

Autoritățile au pregătit 7 spitale unde în fiecare zi se fac astfel de testări pentru coronavirus. Victor Costache mai spune că după înmulţirea cazurilor în Italia a existat un val de români care s-a întors în ţară, dar nimeni nu a fost depistat pozitiv la analize.

Închide ×